fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

SVE JE IZVJESNIJE: Ništa od sporta još najmanje tri mjeseca, a možda i dulje
Photo: HINA/Matthias Balk/dpa
Sport

SVE JE IZVJESNIJE: Ništa od sporta još najmanje tri mjeseca, a možda i dulje 

Iako mnogi maštaju o nastavku sportskih natjecanja, prvenstava i slično, ako je suditi prema kineskim iskustvima od svega toga neće biti ništa još najmanje tri mjeseca.

Naime, kineska je vlada odučila jučer da zasad neće biti velikih sportskih događaja u zemlji unatoč činjenici da je epidemija koronavirusa u Kini gotovo zaustavljena.

Kinesko košarkaško prvenstvo tako nije dobilo dopuštenje za nastavak sredinom travnja, iako su ga zamislili kao turnir 20 ekipa u svega dva grada i to bez gledatelja.

Kineska vlada priopćila je da se “privremeno ne nastavljaju sportski događaji u kojima se očekuju gužve”, te da će se vlada “pravovremeno prilagoditi u skladu sa situacijom vezanom za spriječavanje i kontrolu epidemije”.

Podsjetimo se. Čitav kineski sport je zaustavljen od 24. siječnja zbog širenja koronavirusa. Danas više od dva mjeseca nakon eksplozije epidemije, njima još uvijek ne pada na pamet nastaviti sportska natjecanja što dovoljno govori. U Europi , posebice Italiji i Španjolskoj, a onda i SAD-u, pandemija je čini se na vrhuncu i prema mišljenju stručnjaka posebice epidemiologa trebat će barem dva mjeseca za njeno konačno zaustavljanje, a onda još ‘neko vrijeme’ da se sve dovede koliko toliko u normalu, što znači da već sada svima postaje jasno kako je i lipanj gotovo nestvaran termin za nastavak svih odgođenih natjecanja.

Vezane vijesti

Komentari