Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

23 ožu 2023

Objava

SVE JE MOGUĆE: Sa 113 godina preboljela koronu a kao mala i španjolsku gripu
izvor: twitter
Korona virus

SVE JE MOGUĆE: Sa 113 godina preboljela koronu a kao mala i španjolsku gripu 

Maria Branas (113), najstarija Katalonka koja već 20 godina živi u domu za umirovljenike u Olotu na istoku Španjolske, preboljela je koronavirus i postala najstarija osoba na svijetu koja je pobijedila Covid-19.

ABC piše da je Maria imala sreću što je preživjela jer je u samo jednom danu u istome domu umirovljenika od posljedica koronavirusa preminulo 17 štićenika te dodaje da ju je nova životna pobjeda dovela na vrh popisa ‘super seniora’ koji su pobijedili Covid-19. Na njemu je do sada bilo ime Nizozemke Cornelije Ras (107).

Branas je rođena 4. ožujka 1907. i kao dijete je preboljela španjolsku gripu, jednu od najvećih pandemija koja je svijetom harala od 1918. do 1920. godine.

U intervjuu za španjolske medije starica je kazala da još uvijek osjeća manje zdravstvene poteškoće, no da je dobro nakon što je u travnju otkriveno da je pozitivna na koronavirus.

“Zahvaljujem svim zdravstvenim radnicima koji su pridonijeli mojem oporavku. Svojski su se trudili”, rekla je Branas. ABC piše da je Maria rođena u San Franciscu, gdje je njezin otac radio kao novinar, zbog čega su se preselili u Španjolsku. Godine 1931. udala se za liječnika s kojim je imala troje djece. Danas ima 11 unuka i 13 praunuka. Članovi obitelji zadnji su je put vidjeli na njezin rođendan u ožujku i kažu da se vesele što će je uskoro moći ponovno posjetiti.

Udruga “Gerontology Research Group” tvrdi da je Branas najstarija osoba na svijetu koja je uspjela pobijediti Covid-19.

Vezane vijesti

Komentari