fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

SVE SE MOŽE…: Sedam timova Formule 1 uključuje se u proizvodnju respiratora
Foto: facebook/off.site f1
Formula1

SVE SE MOŽE…: Sedam timova Formule 1 uključuje se u proizvodnju respiratora 

Sedam momčadi formule 1 sa sjedištem u Velikoj Britaniji pokrenulo je projekt nazvan “Pitlane” (boks), kojim odgovaraju na poziv Vlade i uključuju se u proizvodnju medicinske opreme, prvenstveno respiratora, potrebne za borbu protiv pandemije bolesti COVID-19 izazvane koronavirusom.

U projekt su uključeni Mercedes, Red Bull, McLaren, Renault, Racing Point, Haas i Williams, njihovi tehnološki ogranci, kao i vodstvo formule 1.

– Slijedeći odluke britanske Vlade, projekt ‘Pitlane’ je usredotočen na tri područja rada. Ta područja variraju od preinake postojećih medicinskih aparata, podrške u povećanju proizvodnje respiratora prema poznatim nacrtima, do ubrzanog osmišljavanja i izgradnje prototipova novih uređaja za licenciranje i moguću proizvodnju, stoji u priopćenju F1.

– Jedinstvena sposobnost formule 1 da ubrzano odgovori na inženjerske i tehničke izazove dopušta nam da se nadovežemo na dosadašnje inženjerske odgovore u industriji.

U priopćenju se zaključuje da svih sedam momčadi “ostaje spremno sudjelovati i u ostalim područjima koja zahtijevaju brz, inovativan tehnološki odgovor na jedinstvene izazove pred koje nas stavlja pandemija COVID-19”.

Vezane vijesti

Komentari