Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

24 ožu 2023

Objava

ŠVICARSKA SPAŠAVA SPORT: Daje  velike novce, ali ne onima s visokim primanjima
Nogomet

ŠVICARSKA SPAŠAVA SPORT: Daje velike novce, ali ne onima s visokim primanjima 

Švicarska vlada je odlučila s 350 milijuna franaka (oko 332,5 milijuna eura) pomoći profesionalne nogometne i hokejaške lige, uz uvjet da se taj novac ne troši na plaće igrača s visokim primanjima.

Vodstvo Švicarske nogometne lige još uvijek nije odlučilo hoće li biti nastavka prvenstva prekinutog početkom ožujka pandemijom koju je izazvalo širenje koronavirusa. Natjecanja hokejaša na ledu je otkazano, kao i Svjetsko prvenstvo elitne skupine u ovom sportu, kojem je Švicarska ove godine trebala biti domaćinom.

“Ugroženi su temelji švicarskog sportskog sistema posljedicama koje je izazvala pandemija, kao što su kolaps u prodaji godišnjih i ostalih ulaznica, otkazivanje velikih i manjih sportskih natjecanja te otkazivanje sponzorskih ugovora”, stoji u priopćenju švicarske vlade.

“Iskustva prethodnih ekonomskih i financijskih kriza nam pokazuju da je sport više i trajnije pogođen krizama nego što je to slučaj s ekonomijom.”

Novac će klubovima biti isplaćen u formi zajmova, ali “federalni zajmovi ne smiju biti korišteni za financiranje iznadprosječnih plaća”.

Vlada je stavila na raspolaganje još 150 milijuna franaka za druge sportove i rekreaciju.

Vezane vijesti

Komentari