fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

21 svi 2022

Objava

SVJETSKA ANTIDOPINŠKA AGENCIJA: Postoji sumnja da su se Francuzi dopingirali u finalu SP protiv Hrvata
Nogomet, Sport

SVJETSKA ANTIDOPINŠKA AGENCIJA: Postoji sumnja da su se Francuzi dopingirali u finalu SP protiv Hrvata 

Je li na pomolu veliki skandal u kojem će se pokazati da je Hrvatska nogometna reprezentacija teško oštećena u finalu SP 2018. u Rusiji? Naime, Podistragom Svjetske antidopinške agencije (WADA) trenutno je momčad francuskog prvaka PSG-a. Kako trenutno stvari stoje, nitko se nije dopingirao striktno zabranjenim sredstvima uoči njihova otvaranja Lige prvaka u kojem su razbili madridskog Reala, ali… Siva zona je područje u koje uvijek valja dvaput pogledati. Priča se pokrenula nakon te utakmice, ali i odmah proširila na francusku nogometnu reprezentaciju. Svjetski prvaci su se, kako javljaju brojni svjetski mediji, uoči finala protiv Hrvatske koristili posebnim žvakaćim gumama koje se mogu protumačiti kao energetsko sredstvo. One nisu nedopuštene, ali imaju specifičan učinak na tijelo konzumenta. Imaju u swbi previše kofeina i vitamina B

Žvakaće gume koje se mogu slobodno kupiti na tržištu patentirala je američka vojska. One su bez šećera, ali sadrže povećanu dozu vitamina B i kofeina koji se već pet minuta nakon korištenja apsorbira u tijelu. Koristili su ih svojedobno, odmah nakon pojave na francuskom tržištu i nogometaši Monaca koji su prije dvije godine bili prvaci Francuske.

Liječnik francuske vrste tvrdi u svojoj obrani:
„Nisam siguran koliko su te žvakaće gume učinkovite. Žvakaće su na raspolaganju igračima, stoje na stolu u sredini svlačionice s ostalom energetski bogatom hranom kao što su orašasti plodovi. Može ih uzeti tko želi, nitko ih ne tjera da ih konzumiraju„.

Francuska reprezentacija na raspolaganju je za vrijeme SP-a u Rusiji imala čak 120 paketića spornih žvakaćih guma, javlja El Mundo.

Vezane vijesti

Komentari