Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

24 ožu 2023

Objava

TIPIČNA HRVATSKA PRIČA: Najbolja europska kadetkinja odlazi igrati za Crnu Goru
foto: facebook
Rukomet

TIPIČNA HRVATSKA PRIČA: Najbolja europska kadetkinja odlazi igrati za Crnu Goru 

Nažalost nije ni prva ni zadnja.

Matea Pletikosić, rukometašica koja je prije pet godina igrajući za Hrvatsku na Europskom kadetskom prvenstvu proglašena za najbolju srednju vanjsku igračicu tog natjecanja, odlučila je da će u nastavku karijere nositi dres reprezentacije Crne Gore, objavili su tamošnji mediji.

Matea je rođena u Sinju i iz kluba iz tog grada je 2015. godine prešla u podgoričku Budućnost kao jedna od najtalentiranijih igračica na svojoj poziciji. U dresu crnogorskog prvaka za pet godina postigla je 43 gola u Ligi prvakinja.

Pletikosić više od tri godine nije igrala za Hrvatsku, a uz to je i više od tri godine registrirana kao igračica Budućnosti, što je preduvjet za promjenu sportske nacionalnosti.

Posljednji je put u hrvatskom dresu igrala 2016. na Europskom kadetskom prvenstvu na kojem je bila u najboljoj postavi turnira, međutim, tada se uoči četvrtfinala protiv Danske ozlijedila. I tu su krenuli problemi.

– Zbog te ozljede ligamenata imala sam stanku dulju od dva mjeseca. Bilo mi je teško već zbog toga, a pogodilo me i to što se nitko iz naše reprezentacije ili našeg saveza nije udostojio nazvati me, pitati kako sam, treba li mi kakva pomoć… Godinu dana kasnije dobila sam poziv za seniorsku reprezentaciju, ali odbila sam ga. Bila sam malo povrijeđena tim odnosom, a imala sam i nekih zdravstvenih problema. Nakon toga nitko me nikada više nije nazvao. Međutim, voljela bih pomoći Hrvatskoj, zašto ne već u ovim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo? Naravno, ako izbornik procijeni da bih mogla pomoći – govorila je prije nekoliko mjeseci za Sportske novosti.

Međutim, kako telefon i dalje nije zvonio, promijenila je ploču.

– Nitko me nije zvao iz Hrvatskog rukometnog saveza. Imala sam želju vratiti se, igrala u Budućnosti, ali nisu htjeli uvrstiti me na spisak. Odlučila sam da je za moju budućnost bolje da prihvatim poziv Crne Gore jer se ovdje osjećam kao kod kuće – potvrdila je svoju odluku za crnogorske Vijesti.

Prošle godine je dres Crne Gore odjenula još jedna Hrvatica, Marta Batinović, dok je Rukometni savez Crne Gore još u pregovorima sa Slovenkom Barbarom Lazović, ali mediji u Podgorici prenose kako je još uvijek veliko pitanje hoće li ona dobiti dozvolu IHF-a da postane dio crnogorske ekipe.

Za crnogorsku reprezentaciju ranije su igrale djevojke rođene u Srbiji: Bojana Popović, Katarina Bulatović, Ana Đokić, Ana Radović i Mirjana Milenković, kao i Mađarica Gabrijela Kindl koja se sada preziva Markoč.

Vezane vijesti

Komentari