fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

21 svi 2022

Objava

TOČNO JE 300 DANA DO OLIMPIJSKIH IGARA U TOKIJU:  HOO pokrenuo kampanju – “Prema suncu”!
Ostali sportovi

TOČNO JE 300 DANA DO OLIMPIJSKIH IGARA U TOKIJU: HOO pokrenuo kampanju – “Prema suncu”! 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) obilježio je točno 300 dana do početka Olimpijskih igara u Tokiju predstavljanjem kampanje pod nazivom “Prema suncu”.

“Ovom kampanjom će se promovirati hrvatski sport, pratiti olimpijske kandidate na njihovu putu do Igara u Tokiju, a predstaviti će se i olimpijski sportovi, pogotovu oni novi. U suradnji s partnerima, u Hrvatsku će stići i dašak Japana kroz razne društvene poveznice, ali i različitosti dviju država i njihovih nacionalnih tradicija uoči najvećeg događaja na planeti”, kazao je glavni tajnik HOO-a Josip Čop, koji je dodao kako se očekuje da će Hrvatsku u Tokiju predstavljati više od 100 sportaša.

U Olimpijskom programu za Tokio 2020. kao evidentni kandidati potvrđeni su Sara Kolak, Sandra Perković i Filip Mihaljević (atletika), Tomislav Pucar (stolni tenis), Damir Martin te Valent i Martin Sinković (veslanje), dok su status predolimpijskih kandidata zaslužil: Ana Šimić i Marija Tolj (atletika), Marko Milun (boks), Zlatko Kumrić (judo), dok su Petra Martić i Nikola Mektić (tenis) u skupini potencijalnih olimpijskih kandidata. Trenutačno je 18 sportašica i sportaša s ostvarenim olimpijskim normama, a osim sedmero spomenutih to su još Tonči Stipanović, Šime i Mihovil Fantela te Elena Vorobjeva i Sandra Lulić (jedrenje), Marin Mogić i Franko Grgić (plivanje), Josip Glasnović, Petar Gorša, Snježana Pejčić i Miran Maričić (streljaštvo).

Na konferenciji u prostorijama HOO-a predstavljeni su i ambasadori kampanje plivač Franko Grgić (16) i taekwondašica Kristina Tomić (23).

Splićanin Grgić je već ostvario normu za Tokio, a radi se o mladom plivaču koji je ove godine u Budimpešti osvojio naslove svjetskog juniorskog prvaka na 800 i 1500 slobodno.

“Ne bavim se predviđanjima što ću napraviti u Tokiju, hoću li biti prvi ili osmi jer to ovisi samo o planu i učinku priprema. Ja sam tek na drugoj stepenici četverogodišnjeg plana i dug je put ispred mene – bit će to moje prve Igre, ali nadam se i ne posljednje. Moja motivacija kod treninga, pogotovo jer se radi o dugim prugama, jedinstvena je, a mene vuče samo misao da mi sva muka s treninga pomaže u natjecanju”, kazao je Grgić, kojeg je na duge plivačke dionice poveo primjer sugrađanina Marina Mogića, koji je također osigurao nastup u Tokiju.

Olimpijske igre u Tokiju započinju 24. srpnja 2020. godine i traju do 9. kolovoza.

Vezane vijesti

Komentari