Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

TOMISLAV DRUŽAK: “Sljedeći tjedan počinju prijave za potpore u sportu”
Zagreb, 23.01.2020. - Konferencija za medije Središnjeg državnog ureda za šport koji æe u 2020. godini dodijeliti rekordnih 224 milijuna kuna krovnim športskim udruženjima. Na fotografiji Krešimir Šamija, Tomislav Družak, Josip Èop, Josip Držaiæ. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd
Ostali sportovi

TOMISLAV DRUŽAK: “Sljedeći tjedan počinju prijave za potpore u sportu” 

Hrvatski Sabor u petak je usvojio Zakon o dopunama Zakona o sportu kojima se reguliraju mjere pomoći sektoru sporta kako bi se ublažile posljedice pandemije koronavirusa koja je pogodila i ovo područje djelovanja.

Usvojenim dopunama Zakona o sportu čelniku tijela državne uprave nadležnom za područje sporta omogućuje se donošenje Odluke o potpori za očuvanje radnih mjesta u sustavu sporta pogođenim bolešću COVID-19.

Uz to, usvojenim dopunama također se omogućila prilagodba donošenja propozicija i sustava natjecanja u vrijeme posebnih okolnosti u kojima se trenutačno nalazimo, kako bi svi bili regularni i u skladu sa Zakonom.

“Stupanjem na snagu Zakona o dopunama Zakona o sportu sljedeći tjedan ćemo početi s prijavama za potporu očuvanja radnih mjesta u sektoru športa“, najavio je danas državni tajnik za šport Tomislav Družak.

Svi korisnici svoje prijave će ostvarivati putem aplikacije koja će biti objavljena na web stranici Središnjeg državnog ureda za šport, a pravo na prijavu imat će sportska udruga – sportsko dioničko društvo/klub, koji je član nacionalnog sportskog saveza te sportski savezi i županijske sportske zajednice.

“Svi klubovi moći će zatražiti naknadu za plaće za športske radnike, odnosno trenere, voditelje, instruktore, fizioterapeute i ostalo administrativno i tehničko osoblje. Jednostavnije rečeno, za sve one koji, naravno uz športašice i športaše, čine srž našeg športskog sektora, koji bez njih ne bi niti postojao“, poručio je Družak.

Za ovu mjeru pomoći u proračunu Središnjeg državnog ureda za šport prenamjenom sredstava osigurano je 40 milijuna kuna, a potpora će se moći ostvariti za mjesec ožujak do 3.250 kuna te za mjesec travanj i svibanj do 4.000 kuna.

“Potpora će se moći ostvariti za one radnike s kojima poslodavac ima sklopljen ugovor o radu te za koje ne prima plaću iz nekih drugih javnih izvora. Prema našim procjenama ova mjera trebala bi obuhvatiti oko 3.000 športskih radnika, ali točan broj moći ćemo znati tek kad krenu stizati prijave“, zaključio je državni tajnik Družak.

(Hina) xdl ydl

Vezane vijesti

Komentari