fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

TONČI STIPANOVIĆ: “U teškim uvjetima nagrađen sam broncom zbog borbenosti”
Ostali sportovi

TONČI STIPANOVIĆ: “U teškim uvjetima nagrađen sam broncom zbog borbenosti” 

“Borio sam se do samog cilja, nisam gubio nadu i zato sam nagrađen broncom”, kazao je splitski jedriličar Tonči Stipanović nakon osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu klase Laser u Melbourneu koje završeno u nedjelju nakon petodnevnih natjecanja.

Olimpijski doprvak Stipanović je uoči zadnjega dana natjecanja u Zlatnoj skupini bio šesti, ali je s četvrtim, 21. i 11. ulazom u cilj u zadnja tri plova skupio 64 negativna boda i osvojio broncu ispred Francuza Jeana Bernaza (66). Naslov svjetskog prvaka pripao je Nijemcu Philippu Buhlu (26), a srebro Australcu Mattu Wearnu.

“Danas je bio jako težak dan i puhao je vjetar s obale koji je dosta mijenjao smjer. Prvu regatu sam odlično jedrio, ali druga nije bila dobra jer sam slabo procijenio kretanje oblaka koji su dosta utjecali na vjetar. U zadnju regatu sam ušao s devet bodova zaostatka za Francuzom Bernazom koji je držao tu brončanu medalju, ali nisam gubio nadu, borio sam se do samog cilja i mislim da sam zato i nagrađen medaljom,” objasnio Tonči okolnosti u kojima se u završnici Svjetskog prvenstva domogao brončane medalje.

On je olimpijsku vizu za Olimpijske igre u Tokiju osigurao još prije dvije godine.

“Jako sam sretan kako je počela ova olimpijska godina i veselim se budućim izazovima, ” kazao je Tonči Stipanović.

Njegov mlađi kolega Filip Jurišić završio je ovo Svjetsko prvenstvo na desetom mjestu te je izjavio kako je zadovoljan takvim plasmanom.

“Na kraju moram biti zadovoljan kako sam jedrio ovo prvenstvo, bila je dobra borba, ali to je bio i cilj, da idemo na maksimum. Tjedan je bio iznimno zahtjevan, jako vjetrovit, a iako je moglo bolje, zadovoljan sam s desetim mjestom i sada ispred sebe imam cijelu sezonu. Tončiju želim sreću na Olimpijskim igrama, ima moju punu podršku,” kazao je Jurišić, koji je također član Jedriličarskog kluba Mornar iz Splita, koji tako ima čak dvojicu među prvih deset na svijetu.

(Hina)

Vezane vijesti

Komentari