fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

TRAŽI SE TRENER: Kandidati redom – Obrvan, Smajlagić, Dominiković ili Kljajić
foto: RK Zagreb/facebook
Rukomet

TRAŽI SE TRENER: Kandidati redom – Obrvan, Smajlagić, Dominiković ili Kljajić 

Nakon što se Veselin Vujović ispričao i otkazao nastavak suradnje u RK Zagreb pravdajući se prilično čudnim izgovorom o imovinsko-pravnim problemima (a tko ih nema?), zagrebaši su krenuli u traženje novog trenera koji bi se mogao prihvatiti posla i to odmah.

“Ono što je sigurno je da će novi trener biti Hrvat”, kazao je medijima odmah glavni menadžer Božidar Jović.

Kandidati za mjesto novog trenera RK Zagreba su redom kako će i razgovarati s pojedincima Ivica Obrvan, Irfan Smajlagić, Nenad Kljaić koji još nije potpisao za Olympiacos te Davor Dominiković, najavio je Jović.

Nove opcije se aktivno traže, a navijači se nadaju  da će se ovoga puta odabrati kvalitetno i dugoročno rješenje i to što prije jer pripreme kreću za tek nešto više od mjesec dana – 1. srpnja.

– Rekao sam Zoranu Gopcu da ako imaju nekog trenera koji zadovoljava kriterije, da ga dovedu odmah. Ja se mogu vratiti tek za četiri-pest mjeseci kad i ako riješim ove stvari, objasnio je Vujović za 24 sata i dodao kako odlazi zbog imovinsko-pravnih zavrzlama oko zemlje koji ima dijelom u Srbiji, dijelom u Crnoj Gori.

– Obrvanu sam obećao da ćemo razgovarati već i prije Vujovićeva dolaska. Vlado Šola nije kandidat jer ima ugovor s Kinezima – objasnio je Jović.

Po rukometnim kuloari špekulira se sa još nekim imenima.

Spominjalo se moguće dovođenje Davora Dominikovića, hrvatskog rukometnog vojnika, osobe jasne vizije, donedavnog pomoćnika Line Červara i izbornika hrvatskih juniora s kojima je igrao i u finalu protiv Francuza na SP-u pa pokazao da straha za budućnost domaćeg rukometa nema, a i Červaru kroz igru nagovijestio neka mlada, potentna imena za nadolazeća natjecanja.

Uz ‘ministra obrane’ spominje se i legendarni hrvatski pivot – Igor Vori. Igrač koji je karijeru i završio u dresu Zagreb, a sada obnaša dužnost direktora muških reprezentacija u HRS-u. U trenerskom se pozivu još nije okušao pa bi mu možda hrvatski prvak kojega treba izdići iz negativnih rezultata na međunarodnoj sceni ipak bio prevelik zalogaj.

Mnogi se slažu da uz Obrvana kao najozbiljnijeg kandidata, priliku zaslužuje i legendarni Pipe Smajlagić koji se pokazao kao izvrstan reprezentativni asistent pa bi možda bilo vrijeme da se okuša i u ovako jednom jakom projektu kao što je RK Zagreb koji ima visoke ambicije u Europi i slijedećih godina.

Što vi mislite, tko bi trebao i mogao preuzeti klupu hrvatskog prvaka?

Vezane vijesti

Komentari