fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

TREBA LI NAS OVO ZABRINUTI? U Kini raste broje zaraženih koji nemaju simptome
Foto: WHO
Korona virus

TREBA LI NAS OVO ZABRINUTI? U Kini raste broje zaraženih koji nemaju simptome 

Prvi put od siječnja u Kini je danas zabilježen dan bez umrlih od koronavirusa.

Kina je u posljednja 24 sata zabilježila samo 32 nova slučaja koronavirusa zaraze i u svim slučajevima radi se o ljudima koji su došli iz inozemstva.

Međutim, zabilježeno je 30 asimptomatskih slučajeva.

Broj asimptomatskih slučajeva zaraze koronavirusom u Kini je zadnjih dana porastao, zbog čega su i dalje na snazi restriktivne mjere.

Do kraja nedjelje zabilježena su 74 takva nova asimptomatska slučaja, a dan ranije 47, objavilo je u ponedjeljak Nacionalno zdravstveno povjerenstvo.

Nakon što je Kina uspješno suzbila zarazu u pokrajini Hubei i glavnom gradu Wuhanu, samom izvorištu globalne pandemije, sada se suočava i s uvezenim slučajevima.

Radi se o kineskim državljanima koji se uglavnom vraćaju iz Europe i SAD-a, a dio njih je zaražen i nema vidljive simptome bolesti, no mogu prenijeti virus.

Sveukupno je pod liječničkim nadzorom u kontinentalnoj Kini skoro 740 osoba koje ne ispoljavaju simptome zaraze.

Bilo je predviđeno da stanovnici Wuhana 8. travnja, prvi put od potpunog zatvaranja grada u siječnju, dobiju dozvolu da mogu otputovati, no sad se zaraza ponovo pojavila.

Zbog novog vala zaraze ukinut je i status za 45 rezidencijalnih jedinica koje su bile proglašene sigurnima i bez zaraze. Inače, taj tzv. status “bez zaraze” značio je napuštanje stambenih jedinica samo dva sata dnevno.

Vezane vijesti

Komentari