fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

27 svi 2022

Objava

TREĆE POLUVRIJEME: Tko je više zakinut – Osijek ili Hajduk?
foto HINA/ tš
Nogomet

TREĆE POLUVRIJEME: Tko je više zakinut – Osijek ili Hajduk? 

Hajduk je jučer poražen u 25. kolu HNL-a od Dinama s 2:0 na Poljudu nakon golova Arijana Ademija i Damiana Kadziora. Marin Brbić, predsjednik Hajduka, danas je komentirao taj susret za Dalmatinski portal.

“Kakav će biti osjećaj kad izgubite utakmicu? Zadovoljni smo igrom i borbenošću. Crveni karton je odlučio utakmicu”, rekao je Brbić pa dodao:

“Nezadovoljan sam, ali ne bih o suđenju, to treba gledati netko drugi. Možda će to pogledati ovi u Osijeku koji će kazati kako im to odgovara”, te tako bocnuo Osječane koji su se žalili na suđenje nakon utakmice s Istrom.

Naime, vrh Osijeka nezadovoljan je zbog nekoliko dvojbenih odluka glavnog suca Marija Zebeca, odnosno njegovog pomoćnika u VAR sobi Gorana Gabrila, a pošto je Gabrila upravo Hajduk predložio za poziciju novog člana sudačke komisije HNS-a umjesto Ante Kulušića, ali to nije prošlo. Sada je Gabrilo postao VAR sudac.

“Vidjeli smo jutros izjave iz Osijeka, naravno da nas je zasmetalo. Ja bih volio da gospodin Meštrović ipak malo gleda u svoje dvorište, a ne okolo. Iz naše županije ima jedan sudac, zadnjih 15 godina ih je bilo tri ili četiri, a vi pobrojite koliko ih ima iz Osijeka i Zagreba. Druga stvar, spominje se utakmica u kojoj Hajduk nije igrao i prozivamo mi vezano za suđenje pa sami izvucite zaključak. Treće, kažu da se sjetimo utakmice u Rijeci, a nama bi bolji bio rezultat da Rijeka nije pobijedila”, rekao je Brbić.

Podsjetimo, poraz u Puli, kojemu je značajno doprinijela jedna sigurna greška i nekoliko dvojbenih odluka glavnog suca Marija Zebeca, odnosno njegovog pomoćnika u VAR sobi Gorana Gabrila, teško je pao ljudima u NK Osijek.

Njihov bijes bio je vidljiv još za vrijeme utakmice kod situacija u kojima je Zebec poništavao golove Ndockyta (potpuno neopravdano) i Lončara (dvojbena odluka), odnosno ignoriranja VAR-a na potencijalni kazneni udarac na Mariću.

Sve to naravno ne može sakriti činjenicu da Osijek ove zime igra užasno loše i da je to vjerojatno i veći problem od sudačkih zakidanja i štete koju im suci nanose već drugi put u nastavku sezone. Osječani su već i ranije negodovali zbog činjenice da im je splitski sudac Goran Gabrilo ove sezone čak tri puta bio VAR sudac. Među ostalima i u Rijeci, kada se VAR nije aktivirao na kazneni udarac za Osijek u sudačkoj nadoknadi, a sada i u Puli.

Je li Osijek žrtva teorije zavjere, što bi se mogli zaključiti iz nekih neslužbenih razmišljanja ljudi u klubu, a koja korijene imaju u nekim događajima iz prošle godine. U rujnu je, naime, održan sastanak u trokutu HNS – ŽNS splitsko-dalmatinski i HNK Hajduk, a na temu suđenja i onih koji su odgovorni po tom pitanju.

 

Vezane vijesti

Komentari