Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 ožu 2023

Objava

TRUMP SE UMORIO OD GLEDANJA STARIH UTAKMICA: “Moramo vratiti naš sport!”
Foto: twitter/donald trump
Sport

TRUMP SE UMORIO OD GLEDANJA STARIH UTAKMICA: “Moramo vratiti naš sport!” 

Američki predsjednik Donald Trump oformio je savjetodavno tijelo od 14 članova, među kojima su i povjerenici svih najvažnijih profesionalnih liga, koje bi trebalo pomoći vladi oko donošenja odlukekada bi se mogla nastaviti sportska natjecanja u SAD-u, koja su prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

U savjetodavnom tijelu su tako povjerenik košarkaške NBA lige Adam Silver, povjerenik lige u američkom nogometu NFL Roger Goodell, povjerenik baseballske MLB Rob Manfred, povjerenik hkejaške NHL Gary Bettman i povjerenik nogometne MLS Don Garber, zatim povjerenici profesionalnih golferskih turnira, Jay Monahan za muške (PGA) i Michael Whan za žene (LPGA), predsjednik Američkog teniskog saveza (USTA) Patrick Galbraith, predsjednici udruga profesionalnih boraca i hrvača Dana White (UFC) i Vince McMahon (WWE), dopredsjednica NASCAR-a Lesa Kennedy, potom vlasnici profesionalnih momčadi iz NFL-a Robert Kraft (New England Patriots) i Jerry Jones (Dallas Cowboys) te vlasnik NBA momčadi Dallas Mavericksa Mark Cuban.

Tako šaroliko društvo teško će se složiti oko toga kada bi se sportska natjecanja u SAD-u koja su prekinuta prije pet tjedana nakon što je košarkaš Utah Jazza Rudy Gobert bio pozitivan na testiranju na koronavirus. White i McMahon u svojim su dosadašnjim istupima već tražili da se turniri pod njihovom ingerencijom održavaju i tijekom pandemije, Silver i Manfred su mišjenja kako bi s nastavkom natjecanja trebalo pričekati.

Sam Trump skloniji je Whiteu i McMahonu o čemu svjedoči i njegova izjava nakon formiranja ove skupine.

“Moramo vratiti naš sport. Umoran sam od gledanja 14 godina starih bejzbolskih utakmica”, rekao je Trump.

Pitanje je što će na koncu reći i sami sportaši. Podsjetimo, neke NBA zvijezde su rekle kako neće igrati ni bez gledatelja sve dok ne bude cjepiva protiv koronavirusa.

Profesionalni hrvači iz WWE čak su početkom ovog tjedna dobili dozvolu nadležnih na Floridi da u svom trening-kampu u Orlandu mogu snimati svoje borbe jer je to označeno kao “osnovni posao”. Takva odluka mogla bi i ostalim sportovima osigurati dozvolu za povratak aktivnostima u toj saveznoj državi.

U SAD-u je dosada čak 601,472 osoba bilo pozitivno na koronavirus, a umrlo ih je 24,429.

Vezane vijesti

Komentari