Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

24 ožu 2023

Objava

TUGA U ROSARIJU:  Nakon pljačkaškog napada umro je slavni El Trinche Carlovich
Nogomet

TUGA U ROSARIJU: Nakon pljačkaškog napada umro je slavni El Trinche Carlovich 

Jedan od najboljih argentinskih nogmetaša ikada je preminuo. Podlegao je ozljedama nakon što je pretučen od pljačkaša koji su pokušavali oteti njegov bicikl. Makar su prve vijesti iz bolnice bile pozitivne, Tomás Felipe Carlovich (Karlović) ‘El Trinche’ (74) umro je od posljedica moždanog udara nakon što ga je u četvrtak  na ulici udario mladić i ukrao mu bicikl, a sin hrvatskih iseljenika završio je u induciranoj komi i na kraju preminuo.

Tomas Felipe Carlovich karijeru je počeo 1969. godine u Rosariju Central, za koji je odigrao samo jednu službenu utakmicu, a proslavio se u klubu Central de Cordoba, s kojim je 1973. godine ostvario plasman u prvu ligu. Ipak, najznačajniji događaj njegove karijere zbio se u predvečerje Svjetskog prvenstva 1974. u Njemačkoj, kada je argentinska nogometna reprezentacija gostovala u Rosariju. Nogometni savez odabrao je najbolje nogometaše iz lokalnih klubova i suprotstavio ih nacionalnoj momčadi.

Nogometaš hrvatskih korijena koji je opčinjavao javnost svojom ležernošću i za kojeg je Maradona rekao da je “bolji od njega” stradao je u svom rodnom Rosariju, gradu kojeg je proslavio. O tugo, o nevoljo…

Vezane vijesti

Komentari