fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

19 svi 2022

Objava

TUŽNA VIJEST IZ SPLITA: Umro veslački olimpijac Dario Vidošević
Ostali sportovi

TUŽNA VIJEST IZ SPLITA: Umro veslački olimpijac Dario Vidošević 

U Splitu je u srijedu nakon duge i teške bolesti u 53. godini preminuo veslački olimpijac Dario Vidošević

Vidošević je rođen 13. travnja 1968. godine u Splitu, a veslačku karijeru započeo je u Mornaru iz kojeg prelazi u Gusara i kao “gusaraš” nastupa u dvojcu s kormilarom na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984., gdje je bio kormilar u dvojcu s Zlatkom Celentom i Mirkom Ivančićem koji je osvojio sedmo mjesto.

Prije odlaska u Los Angeles, 1984., Celent i Ivančić zajedno sa kormilarem Vidoševićem osvajaju prvo mjesto na prvenstvu Jugoslavije koje je te godine održano u Beogradu, a na istom prvenstvu bio je i kormilar Gusareva osmerca koji također suvereno postaje prvak države u sastavu: Mirko Ivančić, Zlatko Celent, Duško Mrduljaš, Dragomir Ivandić, Ivica Amižić, Davor Siriščević, Boris Rušinović i Zoran Sučić.

Tako je, nakon tragične smrti Zlatka Celenta, današnjim odlaskom Daria Vidoševića od povijesnog dvojca iz Los Angelesa ostao još samo Mirko Ivančić Kike.

Dario Vidošević bio je zaposlen u splitskom Hrvatskom operatoru prijenosnog sustava (HOPS) gdje je isto bio cijenjen kao savjestan i odgovoran djelatnik, a posljednje radno mjesto bilo mu je poslovođa za dalekovode.

O datumu i mjestu posljednjeg ispraćaja olimpijca Darija Vidoševića javnost će biti naknadno obaviještena.

Vezane vijesti

Komentari