Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

TUŽNA VIJEST: Preminuo dugogodišnji odbojkaški trener Josip Tomljanović-Slim
Ostali sportovi

TUŽNA VIJEST: Preminuo dugogodišnji odbojkaški trener Josip Tomljanović-Slim 

Istaknuti odbojkaš, trener i dugogodišnji ravnatelj Sportskog parka Mladost Josip Tomljanović – Slim preminuo je u Zagebu u 84 . godini.

Josip Tomljanović – Slim rođen je 27.05.1936. godine u Sisku, a po dolasku na studij u Zagreb najprije upisuje Fakultet elektronike i računarstva te kasnije i Fakultet za fizičku kulturu.

Odbojkom se počeo baviti u Sisku gdje je član Segeste, a dolaskom u Zagreb na studij počinje igrati za OK Lokomotiva.Godine 1962., prelazi u HAOK Mladost, gdje ostaje igrati sve do 1971. godine. U sezoni 1970/1971 u drugom dijelu prvenstva postaje trener igrač i vodi mušku momčad HAOK Mladosti iduće dvije godine.

Naredne 1963., postaje trener ženske ekipe HAOK Mladost, koju je vodio dvije godine, a 1964., godine postaje direktor HAOK Mladosti i na toj funkciji ostaje sve do 1998. godine, kada odlazi u mirovinu.

Josip Tomljanović – Slim, osim što je bio odbojkaš i trener, dugogodišnji je ravnatelj Sportskog parka Mladost te cijenjeni međunarodni odbojkaški sudac.

Najveće sportsko dostignuće ostvario je s reprezentacijom Jugoslavije na Mediteranskim igrama 1963. godine u Napulju kada se okitio sa zlatnom medaljom.

Posljednji ispraćaj Josipa Tomljanovića – Slima biti će u petak, 13. ožujka u 10,15 sati na zagrebačkom Krematoriju.

(Hina)

Vezane vijesti

Komentari