Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

23 ožu 2023

Objava

U HRVATSKOJ NIŠTA NOVO: U 24 sata 11 novozaraženih i troje umrlih
Foto: screenshot/hrt
Korona virus

U HRVATSKOJ NIŠTA NOVO: U 24 sata 11 novozaraženih i troje umrlih 

“U proteklih 24 sata imamo 11 novodijagnosticiranih bolesnika, ukupno 2187. U posljednja 24 sata je testirano 668 ljudi, postotak pozitivnih je 4,87. Nalažalost, od jučer su preminule tri bolesnice u bolnici u Koprivnici 1925., 1931. i 1935. godište s kroničnim bolestima. Ukupno je preminulih 90. Na respiratoru je 13 osoba, a 36 je novooporavljenih od jučer”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

“Donesena je odluka o nužnoj epidemiološkoj mjeri na Braču – odnosi se na zabranu kretanja, zabranu okupljanja… Primjenjuje se režim od prije 27 travnja”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Od sutra će biti dozvoljeno okupljanje 40 osoba. Teretane, fitness i sportski centri se otvaraju 13. svibnja. Bazeni se otvaraju od 18 svibnja.

Ukidaju se propusnice, osim na Braču. “U slučaju epidemiološke procjene to se opet može aktivirati”, rekao je Božinović.

Uspostavlja se međugradski promet putnika, otvaraju se autobusni i željeznički kolodvori.

“Sa svim ovim odlukama ulazimo u novu fazu, reaktivira se mnogo toga. Radi se o novom normalnom, različitom od normalnog na koje smo navikli”, rekao je Božinović.

“Jučerašnja odluka je hrvatskim državljanima omogućila izlazak i ulazak na teritorij Republike i Hrvatske, u skladu s uputama HZJZ-a”, rekao je Božinović.

Kazao je kako je to prvenstveno u smislu kako bi se reaktiviralo gospodarstvo i kako bi gospodarstvenici mogli doći u Hrvatsku. Dolazak je moguć i zbog nužnih osobnih razloga. Božinović je kazao kako ti osobni razlozi mogu biti različite prigode, ali prvenstvo prisustvovanje sahranama i slično.

“Mjere HZJZ-a su striktne. Ako bude trebalo, mogu se uvesti i testovi na granicama”, rekao je Božinović.

Na novinarsko pitanje zašto se sve dopušta nedjeljom, a rad trgovinama ne, Krunoslav Capak je rekao da se nedjeljom može popiti kava u kafiću ili ići na ručak u restoran.

“Mislim da je dobro da se nedjeljom može popiti kava. Produžili smo radno vrije trgovina na 24 sata, htjeli smo oduzeti dio balansa. Odlučili smo da je to nedjelja. Da smo dobro odlučili, dokazuje to što trgovci sad traže da se nedjelja vrati. Htjeli smo onemogućiti mobilnost. Za kafiće i restorane, smatramo da to nije velika mobilnost, da nije veliki broj ljudi koji to rade nedjeljom.

Vezane vijesti

Komentari