Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

24 ožu 2023

Objava

U HRVATSKOJ NIŠTA NOVO: U 24 sata 50 novooboljelih i još dvoje umrlih!
Foto: Vlada RH
Korona virus

U HRVATSKOJ NIŠTA NOVO: U 24 sata 50 novooboljelih i još dvoje umrlih! 

U Hrvatskoj u posljednja 24 sata zabilježeno novih 50 osoba zaraženih koronavirusom, ukupno je 1650 oboljelih, a preminule su dvije zaražene osobe, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

“U proteklom 24-satnom periodu u Hrvatskoj detektirano je novih 50 bolesnika pozitivnih na COVID-19, što daje broj do ukupno 1650 oboljelih”, kazao je na konferenciji za medije ministar zdravstva Vili Beroš. Izvijestio je da su preminule preminule dvije zaražene osobe u KBC-u Split.

“Riječ je o ženskoj osobi rođenoj 1941. godine te muškarcu rođenom 1973., a oboje su bili kronični bolesnici”, kazao je ministar Beroš.

Prosječna dob oboljelih je 49,97 godina, a prema spolnoj raspodjeli, 50, 7 posto zaraženih su žene, 49,3 posto je muškaraca. Ukupno je do sada testirano 17.790 bolesnika, od čega 1409 u zadnja 24 sata. Na respiratoru je 34 bolesnika, a jučer je hospitalizirano 356 osoba. Beroš je izvijestio i da je ukupan broj oporavljenih osoba 400.

“Imamo dobar omjer, visoki postotak izliječenih. Možemo biti zadovoljni s njim”.

“Bio sam u kontaktu s austrijskim kolegom, komparirali smo brojeve. Naši kriteriji su bili nešto striktniji i sad imamo u zadnjih nekoliko dana veći broj oporavljenih. Očekujemo daljnji rast broja oporavljenih i kod nas”, rekao je ministar Vili Beroš.

“Intencija ovog stožera je bila da u predblagdansko vrijeme građani nabave svježe domaće proizvode, a trebamo voditi brigu i o gospodarskim aspektima, Mi cijelo vrijeme balansiramo između mjera. To je bila naša intencija, mi pratimo pažljivo situaciju i naravno da s nekom od slika nismo zadovoljni. Mi ćemo inzistirati na tome da se točno sukladno uputama organiziraju tržnice. Ukoliko to neće biti moguće onda trebamo razgovarati o tome da ili zatvorimo tržnice ili drugačije organiziramo rad”, rekao je Capak.

“Kad smo razmišljali o epidemiološkim mjerama za trgovine, jedna od smjernica nam je bila da to bude jedna smjena. Sada smo samo privremeno na ova tri dana produžili radno vrijeme, a sada vraćamo i dalje na ono da manje ljudi putuju, da bude manje prodavača i kupaca u trgovina”, rekao je Capak.

Odgovarajući na pitanje novinara da se dozvoli vrhunskim sportašima individualni trening, Krunoslav Capak je kazao kako upravo u stožeru raspravljaju o treniranju sportaša.

“Razmatramo što i kako da propišemo. Individualne treninge nismo nikad ni zabranili. Reći ćemo više oko toga sutra jer pripremamo materijal za sportaše”, rekao je Capak.

Vezane vijesti

Komentari