fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 svi 2022

Objava

U JUŽNOJ AMERICI:  Tko poljubi loptu dobija direktan crveni karton
Nogomet

U JUŽNOJ AMERICI: Tko poljubi loptu dobija direktan crveni karton 

Zbog pandemije koronavirusa nogometašima u Južnoj Americi bit će zabranjeno ljubiti loptu, razmjenjivati dresove, ali i pljuvati i ispuhivati nos na terenu.

Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL) izdala je niz posebnih mjera u jeku pandemije koronavirusa, kako bi se zaštitilo zdravlje svih sudionika kada se najveća južnoamerička natjecanja Copa Libertadores i Copa Sudamericana nastave.

Još uvijek nije poznato kada će krenuti nogometna natjecanja, nagađa se kako to neće biti prije rujna, jer se južnoameričke zemlje bore protiv pandemije. Natjecanja u Copa Libertadores i Copa Sudamericana prekinuta su u ožujku.

CONMEBOL je odobrila izmjene svojih propisa kako bi se prilagodila pandemiji, a dodan je zahtjev za testiranje igrača i ostalih sudionika utakmica. Napravit će se “medicinski registar”, kako bi se pratili rezultati testova, a onima koji odbiju testiranje neće biti dozvoljen nastup. Klubovi koji neće sudjelovati bit će kažnjeni.

Među dodacima u propisima je i to da se igračima i sucima zabranjuje ljubljenje lopte prije, za vrijeme i nakon utakmice. Strogo je zabranjeno pljuvanje na terenu, a sudionici utakmice ne smiju ispuhivati nos na terenu.

Prije svake utakmice igračima i sucima će se mjeriti temperatura, a svi na klupi će morati nositi zaštitne maske.

Također, igračima će biti zabranjena razmjena dresova ili bilo kojeg drugog dijela opreme sa suigračima i suparnicima, ali i darovanje opreme navijačima. Zabranjuje se i razmjena klupskih zastavica, što rade kapetani prije svake utakmice.

Konferencije za novinare i uzimanje izjava u mix zonama moći se obaviti samo ako svi sudionici imaju maske.

CONMEBOL je odobrila pet izmjena igrača na svakoj utakmici, nakon što je to dozvolila Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

Vezane vijesti

Komentari