Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

05 velj 2023

Objava

U RH 61 novi slučaj zaraze, u Splitu preminula jedna osoba, otvaraju se tržnice
Foto: Vlada RH
Korona virus

U RH 61 novi slučaj zaraze, u Splitu preminula jedna osoba, otvaraju se tržnice 

Nacionalni stožer civilne zaštite objavljuje najnovije informacije o koronavirusu.

Ministar Vili Beroš je u Splitu objavio kako je u tamošnjem domu za starije 10 osoba zaraženo, a svih 49 ima simptome.

Imamo 61 novi slučaj zaraze. Ukupno je zaraženo 1343 osoba. U novozaražene su ubrojeni i oboljeli u Splitu.

“Jedna osoba je preminula, radi se o osobi vezanoj uz KBC Split”, kazala je Maja Grba-Bujević. “Nema opuštanja. Nećemo se posjećivati nego ćemo pokloniti zdravlje tako što ćemo se čuvati”, dodala je.

Izliječeno je 179, što je 12 više nego jučer.

Potpisana je odluka kojom se omogućava rad tržnica, priopćio je ministar Davor Božinović.

Banke pozivaju umirovljenike da u najvećoj mogućoj mjeri dižu mirovine na bankomatu, kazao je Božinović.

“Molimo sve građane u da u doba isplate mirovina odgode odlazak u poslovnice banaka i daju prednost starijih sugrađana”, kazao je Božinović.

Krunoslav Capak komentirao je stanje u Kninu te žarište u Krapinsko-zagorskoj županiji.

“Što se tiče Knina, pričao sam s epidemiologinjom. Promjene broja oboljelih od jučer nema. U samoizolaciji je 25 zdravstvenog osoblja, radi se dezinfekcija i za sada nema potrebe za dodatnim mjerama. Što se tiče Stubičkih toplica, imamo četiri pacijenta i dvije medicinske sestre. Radi se na njihovom premještaju. Tamo ima više zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji”, kazao je Capak.

Alemka Markotić kazala je kako je jučer bilo upita o bolesniku koji je preminuo u Klinici. “Mi u dokumentaciji koja je pristigla nije bilo informacije o kroničnim bolestima jer je bolesnik stigao iz Zaboka u teškom stanju. Od bolnice su bile navedene dijagnoze o akutnom stanju bolesnika, nisu bili navedeni podaci o ostalim kroničnim bolestima. Dobila sam informaciju da postoje neke druge dijagnoze pa sam zamolila ravnateljicu bolnice da dobijemo uvid u karton i stanje bolesnika koji je preminuo. Kod njega postoje i druge dijagnoze – jedna je bila rizični element koronavirusa. Ostale dijagnoze su mogle utjecati na to da se razvije teži oblik kliničke slike. Njegovo liječenje je bilo po svim pravilima. Nisam o obitelji tražila dozvolu da govorim o njegovim bolestima”, rekla je Markotić.

“Kad je situacija s umrlim, mora se uzeti u obzir da se radi o jako teškoj situaciji. To nije jedan broj, jedna osoba na respiratoru. Ne smijem kao liječnik iznositi detalje koji bi mogli dovesti da se u manjoj sredini identificira ta osoba”, dodala je Markotić.

“Kolege iz Zaboka korektno su naveli akutne dijagnoze koje su bile bitne”, dodala je Markotić.

Vezane vijesti

Komentari