fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

23 svi 2022

Objava

UEFA DEFINITIVNO ODLUČILA: Žele završiti sezonu kako ne bi izgubili milijarde eura
izvor: uefa.com
Nogomet

UEFA DEFINITIVNO ODLUČILA: Žele završiti sezonu kako ne bi izgubili milijarde eura 

Engleski Times piše da je UEFA odlučila kako okončati sezonu prekinutu pandemijom koronavirusa.

Tako da se sezona 2019/20. nastavi i završi tijekom kolovoza, do kada se očekuje da će proći opasnost od korone te da skrati natjecanja iduće sezone, 2020/21. Ovo je Timesu otkrio izvor upućen u planove UEFA-ina kriznog povjerenstva, tijela formiranog upravo zbog situacije izazvane koronom.

UEFA-u odluka da odgodi Euro 2020 za godinu dana košta organizatore oko milijardu eura, a računa se da bi definitivno prekidanje sezone umjesto njenog naknadnog okončanja UEFA-u i nacionalne saveze koštalo još par milijardi eura. Za ilustraciju, samo Premier League bi tako izgubila oko milijardu eura.

Aleksander Čeferin u razgovoru za La Repubblicu potvrdio je da je ono što piše Times itekako utemeljeno: “Razmatramo mogućnost da ovu sezonu završimo na početku iduće, koja bi onda počela kasnije, s odgodom.

Ovaj plan podržao je Gordon Taylor, izvršni predsjednik Udruge engleskih profesionalnih nogometaša: “Mislim da svi moramo biti fleksibilniji kako bi se ova sezona završila, bez obzira na to koliko dugo trebalo čekati njen nastavak i kraj. U Engleskoj je na kocki jako puno novca, što bi imalo strašan utjecaj na nogomet – govorimo o tri četvrtine milijarde funti samo što se tiče televizijskih prava.”

Vezane vijesti

Komentari