fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

28 svi 2022

Objava

UEFA IZNAD SVJETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE: Prvenstva se moraju završiti!
Foto: HINA/EPA/PETER POWELL
Nogomet

UEFA IZNAD SVJETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE: Prvenstva se moraju završiti! 

Europski nogometni savez (UEFA) održao je videokonferenciju s predstavnicima svih 55 nacionalnih saveza, na kojem je predstavljeno nekoliko opcija kalendara za reprezentativna i klupska natjecanja, a savezima je upućena snažna preporuka da se ovosezonska natjecanja pokušaju privesti kraju kad se stvore uvjeti za nastavak natjecanja koje je prekinuto zbog širenja pandemije izazvane novim koronavirusom.

Čelnici UEFA-e jasno su dali do znanja kako žele da se sva nacionalna prvenstva i kup natjecanja odigraju, a ne otkazuju, a isti stav imaju i prema dovršavanju Lige prvaka i Europske lige. Ipak, UEFA je omeškala prijašnji tvrdi stav prema državama u kojima bi natjecanja bila prekinuta i ostala nedovršena.

“Upućena je snažna preporuka za dovršetak domaćih natjecanja, no neki će se iznimni slučajevi, ako će ih biti, razmatrati onda kad budu postavljeni uvjeti za plasman u europska natjecanja”, stoji u službenom priopćenju UEFA-e.

Razgovaralo se i na temu Uefinog programa HatTrick, pri čemu je UEFA naglasila svoj čvrst stav da isplate savezima budu izvršene prema planiranom tijeku.

Video konferenciji su ispred Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) prisustvovali izvršni direktor Marijan Kustić i voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac. U četvrtak će biti održan sastanak Izvršnog odbora UEFA-e na kojem će sudjelovati predsjednik HNS-a Davor Šuker, a na kojem će se donositi odluke vezane za spomenute teme.

Vezane vijesti

Komentari