fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

28 svi 2022

Objava

UEFA PLANIRA SPEKTAKULARNO NOGOMETNO LJETO: Svakoga dana vrhunska utakmica
foto: uefa.com/facebook
Nogomet

UEFA PLANIRA SPEKTAKULARNO NOGOMETNO LJETO: Svakoga dana vrhunska utakmica 

Krovna europska nogometna federacija (UEFA) sljedećeg tjedna zakazala je dva važna sastanka. Prvi će se dogoditi u utorak a sličan je onome kakvog je već imala početkom travnja. Tada bi se trebala sastati, naravno video-linkom, čelnici UEFA-e s predstavnicima svih 55 zemalja članica. Veliki dio njih trebali bi biti glavni tajnici njihovih nogometnih saveza. Na njemu će se raspravljati o modelima nastavka sezone diljem Starog kontinenta, ekonomskoj strani priče i kalendaru.

Dva dana kasnije, za četvrtak je predviđena sjednica Izvršnog odbora UEFA-e. Na njoj bi se neke odluke od utorka, ali i odluke dviju radnih skupina mogle izglasati ali i donijeti. Jedna od njih je vezana uz završnicu europskih kup-natjecanja. Jasno, poklonike nogometa najviše zanima što će biti s Ligom prvaka te kada ćemo i na koji način saznati ime novog prvaka Europe.

Po sadašnjem planu, koji je, ruku na srce, teško ostvariv, sva bi nacionalna prvenstva trebala biti završena do 31. srpnja. U kolovozu bi se, u ubrzanom formatu onda trebala samo igrati europska natjecanja.

Preostale utakmice osmine finala trebale bi se odigrati 7. i 8. kolovoza, a prvi susreti četvrtfinala već 11. i 12. tog mjeseca, dok su uzvrati planirani za 14. i 15. kolovoza.

U ultra-brzom ritmu bi se i nastavilo pa bi tako jedan polufinalni par bio odigran 18. i 21. kolovoza, a drugi bi igrao 19. i 22. Finale bi se igralo u Istanbulu 29. kolovoza.

Ne stignu li se nacionalna prvenstva i formalno završiti do zadnjeg dana srpnja, moguće je da se “preliju” i na kolovoz, pa bismo tako mogli gledati barem jednu utakmicu iz neke od “liga petice” svakog dana, dok bi nam zajamčeno bilo uživanje u spektaklima Lige prvaka svaki treći dan. Naravno, treba uzeti u obzir da bi se sve utakmice igrale bez gledatelja na tribinama.

Isto tako, mnogo je pažnje prethodnih dana privukao protokol španjolske Primere oko kojeg se u toj zemlji prilično pogođenoj koronavirusom podiglo dosta prašine. Neki su klubovi, ponajviše oni koji se bore za europska mjesta bili nezadovoljni načinom na koji bi se postupilo u slučaju da se sezona poništi.

Nakon sastanka u petak, prilično je jasno da će se sezona u Španjolskoj nastaviti jednom kada se za to steknu epidemiološki uvjeti. Zemlja je u karanteni do 3. svibnja, a već dan kasnije moglo bi se igračima dopustiti da krenu s individualnim treninzima. Ipak, i tu su stvari, barem što se protokola tiče, vrlo rigorozne.

Svaki će igrač baš svake momčadi La Lige, ako se misli vratiti na treninge i utakmice morati proći tri testa na koronavirus. Prvi će se obaviti dva dana uoči početka individualnih treninga. To će biti i “klasični”, ali i serološki test na anti-tijela, da se vidi stanje imuniteta.

Drugi test, koji će jasno, također morati biti pozitivan igrači će morati imati dva dana uoči početka grupnih treninga. Tu će se pak samo raditi o serološkom testu. Treći test bit će samo klasičan, a dogodit će se dva tjedna uoči programiranog nastavka prvenstva. Datumi su još uvijek poprilično nepoznati, ali nagađa se da bi se moglo igrati u drugoj polovici lipnja.

No o svemu tome će nešto imati za reći i korona.

Vezane vijesti

Komentari