Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

UMJESTO FANTAZIJA O IGRANJU TENISA: Flushing Meadows postaje bolnica
Foto: facebook/us open
Tenis

UMJESTO FANTAZIJA O IGRANJU TENISA: Flushing Meadows postaje bolnica 

Simbolika je više nego stravična. Do jučer su čelnici ATP planirali kada će se igrati koji od velikih turnira a danas središte teniskog US Opena dobiva jednu potpuno drugu namjenu. Naime, dio teniskog centra ‘Billie Jean King‘ u New Yorku danas bi se trebao početi prenamijenjivati u privremenu bolnicu sa 350 kreveta, objavio je Američki teniski savez.

Chris Widmaier glasnogovornik Američke teniske federacije je objavio kako će se zatvoreni dio Centra, na kojem se igra jedan od četiri Grand slam turnira U.S. Open, početi pretvarati u prihvatilište za oboljele od utorka s obzirom da koronavirus u New Yorku iscrpljuje sve resurse.

“Tu smo da pomognemo, nema drugog puta”, izjavio je Widmaier. “New York je naš dom, svi smo u ovome.”

Krizni stožer New Yorka (NYCEM) je obavijestio USTA o svojim planovima u ponedjeljak, nakon što ga je ranije obavijestio da teniski centar  može biti prenamijenjen za pomoćnu medicinsku njegu.

“Centar će vjerojatno okupljati pacijente koji nemaju Covid-19, ali ćemo procjenjivati prema potrebi”, rekao je glasnogovornik NYCEM-a Omar Bourne, dodajući kako grad trenutačno radi na identificiranju prostora koji mogu biti korišteni za proširenje bolničkih kapaciteta.

Vijest o prenamjeni Flushing Meadowsa uslijedila je dan nakon što je New York počeo gradnju poljske bolnice sa 68 kreveta u Central Parku dok se grad bori sa sve većim brojem oboljelih.

Dakle, tamo će se tenis opet jednom igrati ali ne tako skoro.

 

Vezane vijesti

Komentari