fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

UMJESTO GODIŠNJEG, SUNCA I MORA: UEFA uvodi ljetnu Ligu prvaka!
foto: HINA/EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN
Nogomet

UMJESTO GODIŠNJEG, SUNCA I MORA: UEFA uvodi ljetnu Ligu prvaka! 

Njima očito nikad dosta novca. Naime, UEFA ima u planu organizaciju novog natjecanja, turnira koji će se igrati preko ljeta i podsjećati na Ligu prvaka.

Poznato je da najveći klubovi svijeta posljednjih godina tijekom ljeta igraju International Champions Cup, seriju prijateljskih utakmica. UEFA planira te prijateljske utakmice uz pomoć američkih organizatora pretvoriti u pravo natjecanje.

Daily Mail došao je do nekoliko informacija iz UEFA-e vezanih uz to natjecanje. Vodili bi ga Amerikanci, ali bi imali UEFA-inu dozvolu i logo, klubovi bi nastup izborili kroz plasman u domaćim ligama, u prvih osam godina igrao bi se u SAD-u i možda Aziji, igrala bi se grupna faza s po tri kluba nakon čega bi uslijedila nokaut faza, a klubovi bi bili obavezni igrati u najjačim sastavima.

Prvo natjecanje trebalo bi se odigrati već sljedećeg ljeta, a razmatra se da uz klubove iz Europe nastupaju i najbolji južnoamerički klubovi.

UEFA ovim natjecanjem ulazi u sukob s FIFA-om koja je za sljedeću godinu najavila Svjetsko klupsko prvenstvo preko ljeta s 24 kluba, od čega čak 12 iz Europe. Europska krovna nogometna organizacija ima podršku engleskih klubova jer bi na Svjetskom klupskom prvenstvu nastupila samo dva engleska kluba, a u UEFA-inom natjecanju bilo bi ih više i mogli bi više zaraditi.

Vezane vijesti

Komentari