fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

UMRO BIVŠI FRANCUSKI IZBORNIK MICHEL HIDALGO Prvak Europe lud za Dragom Vabecom
Nogomet

UMRO BIVŠI FRANCUSKI IZBORNIK MICHEL HIDALGO Prvak Europe lud za Dragom Vabecom 

Nakon duge i teške bolesti u Marseilleu je u 87. godini preminuo bivši izbornik francuske nogometne reprezentacije Michel Hidalgo.

Hidalgo je od 1976. do 1984. vodio “Tricolore” osvojivši europski naslov 1984. godine na EP-u Francuskoj.

Nakon isteka izborničkog mandata, četiri godine je bio tehnički direktor francuske reprezentacije, a pet godina sportski direktor Marseillea.

Tijekom igračke karijere nastupao je za Reims s kojim je osvojio francuski naslov, a 1956. godine igrao u finalu Kupa prvaka protiv Real Madrida. Dva prvenstva je osvojio i u dresu Monaca.

U Kneževini je započeo trenersku karijeru preuzevši drugu momčad, bio je i trener-igrač Monaca, a u reprezentaciju je ušao kao pomoćni trener.

Drago Vabec, igrač koji je u Dinamovoj prvoj momčadi igrao čak 11 sezona, a potom opčinjavao u francuskom Brestu rekao je kako je Hidalgo često njega spominjao. I da mu je to najveći kompliment u karijeri:

“Tadašnji izbornik francuske reprezentacije, Michel Hidalgo, je na seminarima govorio da se igra francuske nacionalne vrste mora promijeniti. Inzistirao je da se više puca po golu i da napadači igraju poput Vabeca, da su stalna prijetnja suparničkim vratima, te im je pokazivao snimke mojih poteza. ‘Ugledajte se u Vabeca’, vikao je Hidalgo. A Hidalgo je vodio najveće francuske veličine, Amorosa, Janviona, Tresora, Tiganu, Rochetaua, Platinija, Sixa, Girressea, Genghinija”…

Vezane vijesti

Komentari