Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

24 ožu 2023

Objava

UPOZORENJE LINE ČERVARA: “Neprijatelj svakog sportaša je pristup – lako ćemo”!
Zagreb, 281117. Hotel Panorama. Lino Cervar, izbornik rukometne reprezentacije. Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Rukomet

UPOZORENJE LINE ČERVARA: “Neprijatelj svakog sportaša je pristup – lako ćemo”! 

“Moramo biti realni i svjesni da nas sutra čeka respektabilan protivnik. Na papiru smo mi favoriti, ali oni imaju dva iznimna pojedinca, brza krila, odlučnog golmana. Možda nemaju širinu, ali tu je 7-8 dobrih igrača”, rekao je Lino Červar dan prije početka drugog kruga kojeg hrvatska reprezentacija otvara protiv Austrije u četvrtak u Beču u 18.15 sati.

“Varaju se oni koji misle da će biti lako. Oni su jedna respektabilna reprezentacija, moramo biti mentalno jaki da im se možemo suprotstaviti. Moramo spriječiti njihovu tranziciju koja je vrlo dobra kod njih. Mi moramo voditi igru, mi ne smijemo dozvoliti da oni nama nametnu igru”, dodao  je Červar.

Reprezentacija Austrije je  kao i Hrvatska prvi dio odradila savršeno i s tri pobjede, odnosno dva boda ušla u drugi krug natjecanja. Austrija je redom pobijedila Češku 32-29, Ukrajinu 34-30, i na kraju sjevernu Makedoniju 32-28. Glavna zvijezda reprezentacije je momčadski kolega Domagoja Duvnjaka iz Kiela, Mykola Bylik. On je trenutačno prvi strijelac prvenstva s 28 pogodaka iz 40 udaraca ili 70 posto realizacije. Uz njega tu je još jedan odličan igrač iskusni Janko Božović koji je postigao 19 pogodaka iz 30 pokušaja i trenutačno je sedmi strijelac Europskog prvenstva. Austrijanci imaju i vrlo dobrog vratara Thomasa Eichbergera, a tu su i dva vrsna krila iz Bundeslige Robert Weber (NordhornLingen) i Raul Santos (Leipzig), dakle suigrač Marka Mamića.

Igor Karačić se slaže s izbornikom da se Austriju ne smije podcijeniti.

“Ne smijemo se zavaravati, moramo dati sve od sebe. Moramo ih analizirati još jednom i ne smijemo se poskliznuti. Mislim da smo spremni i da znamo koje su nam šanse. Svi smo s glavom sto posto unutra jer jedino tako možemo ići naprijed. Moramo pokazati da ova naša igra nije slučajna”, kazao je Karačić.

 

Vezane vijesti

Komentari