fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

21 svi 2022

Objava

UPUTE “SNJEŽNE KRALJICE” GLEDATELJIMA: “Na Sljeme samo organiziranim prijevozom, sami ne smijete”!
Ostali sportovi

UPUTE “SNJEŽNE KRALJICE” GLEDATELJIMA: “Na Sljeme samo organiziranim prijevozom, sami ne smijete”! 

Još nas samo nekoliko dana dijeli od tradicionalnih utrka Snježne kraljice za koje su ponovno rezervirana oba dana prvoga vikenda u novoj godini, 4. i 5. siječnja.

Svim ljubiteljima alpskog skijanja pravi će sportski užitak na sljemenskom Crvenom spustu pružiti gotovo 150 najboljih slalomašica i slalomaša svijeta koji u pratnji više od 400 članova ekipa dolaze iz 23 zemlje s četiri kontinenta. Među njima su i dvije skijašice te šest skijaša iz Hrvatske.

Organizatori skijaškog natjecanja “Sniježna kraljica” na zagrebačkoj Medvjednici, s utrkama muškog i ženskog slaloma 4. i 5. siječnja, izdali su prigodno priopćenje u kojem upozoravajuna sigurnosne aspekte za gledatelje tijekom natjecanja, dolaska i odlaksa s njega. Kako se očekuju i niže temperature tako priopćenje tako ovi savjeti zaista mogu biti vrijedni. I ovog se puta, osobito s obzirom na popularan vikend termin, na Sljemenu očekuje velik broj navijača koji će bodrenjem natjecatelja doprinijeti stvaranju jedinstvene atmosfere duž staze i u ciljnoj ravnini. I dok na Sljemenu traju završne pripreme za skijaški spektakl, svi oni koji žele biti dio ove 14 godina duge
sportske priče i sjajne navijačke atmosfere, i sami se uz nekoliko korisnih naputaka mogu lakše pripremiti za
dobar provod na zagrebačkom brdu.

Stoga, organizator ističe:

“U cijenu svih vrsta ulaznica za Audi FIS Svjetski skijaški kup „Snow Queen Trophy“ 2020. uključeni su
organizirani prijevoz, zabavni program s DJ-em, navijački rekviziti te besplatna hrana i piće (sendviči, voda,
bezalkoholna pića, čaj, grickalice, čokoladice…) po čemu su sljemenske utrke jedinstvene u svijetu.

Kao i prethodnih godina, besplatan prijevoz na Sljeme organiziran je autobusima ZET-a s Mihaljevca ili iz
Stubičkih Toplica. Svaka ulaznica ima označeno vrijeme ukrcaja kojeg se gledatelji moraju pridržavati kako se
ne bi stvarale gužve i kako bi svima bio osiguran dolazak na početak utrke.

Autobusi će povremeno voziti i za one koji žele doći kasnije na Sljeme ili otići ranije. Na svim pristupnim putovima od autobusa do gledališta stajat će predstavnici Hrvatskog planinarskog saveza s vidljivim oznakama i prslucima s natpisom „HPS“, koji će gledatelje usmjeravati prema gledalištu i u povratku prema ukrcajnim točkama u autobuse. Jednako će tako svim posjetiteljima pružiti pomoć ako je zatrebaju, pružiti im savjete i druge važne obavijesti.

U slučaju potrebe za liječničkom pomoći osiguran je šator s medicinskim osobljem koji će biti postavljen na Krumpirištu.

S obzirom da neće biti otvoren ni osiguran niti jedan planinarski put za pristup Sljemenu, izričito se preporučuje korištenje organiziranog autobusnog prijevoza. O sigurnosti gledatelja i pomoći eventualno unesrećenima brinut će predstavnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Gledateljima se preporučuje da na Sljeme ponesu najtopliju odjeću (zimsku jaknu, toplu vestu, zimske hlače, rukavice, kapu sa zaštitom za uši, šal) i obuću (visoke čvrste cipele ili čizme za snijeg) za niske zimske temperature i planinske uvjete, kao i par pričuvnih čarapa i rukavica.

Vezane vijesti

Komentari