fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

USPROTIVILI SE NERAZUMNOJ ODLUCI SAVEZA: Botafogo i Fluminense odbili igrati
facebook
Nogomet

USPROTIVILI SE NERAZUMNOJ ODLUCI SAVEZA: Botafogo i Fluminense odbili igrati 

Dva najpopularnija brazilska nogometna kluba, Botafogo i Fluminense, odbili su naredbu svog saveza da nastave s natjecateljskim utakmicama ovoga tjedna jer je svakodnevni broj smrtnih slučajeva od koronavirusa u toj zemlji veći od 1.000.

Nogometni savez Rio de Janeira predložio je da se prije početka nacionalnog prvenstva koje je zakazano za 18. lipnja, odigra i regionalna liga.

Predsjednik Botafoga Nelson Mufarrej nazvao je ovu odluku “isključenom od stvarnosti”, a oba kluba izjavila su da planiraju poduzeti pravne mjere iz zdravstvenih i sigurnosnih razloga.

“Nažalost, većina klubova smatra kako je vrijeme za ponovno igranje utakmica, usprkos kaotičnim scenama kroz koje trenutno živimo”, rekao je Mufarrej.

“Mi smo protiv,” dodao je.

Sportska web stranica Globoesporte.com objavila je kako je pet igrača Botafoga bilo pozitivno na COVID-19, dok su iz kluba poručili kako će početi s treninzima za mogući start u srpnju.

Predsjednik gradskog rivala Fluminensea Mario Bittencourt rekao je da njegovi igrači nisu bili spremni za povrat na teren.

“Datumi određeni za naše utakmice su neprihvatljivi s gledišta zdravlja naših igrača i nećemo izlaziti na teren,” kazao je Bittencourt.

Brazil je postavio neslavni rekord u utorak kada je potvrđeno 34.918 zaraženih novim koronavirusom u jednom danu, tako da ih je sada ukupno 923.189.

Brazil je također u posljednja 24 sata zabilježio 1.282 slučaja smrti od posljedica covida-19, priopćilo je ministarstvo zdravstva. Ukupan broj mrtvih je 45.241.

Rekordni novi dnevni porast broja zaraženih dolazi u vrijeme dok pandemija nastavlja ubrzavati u Latinskoj Americi, rekao je regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Direktorica Panameričke zdravstvene organizacije (PAHO) Carissa Etienne kazala je na videobrifingu iz Washingtona da Brazil izaziva veliku zabrinutost.

“Ne vidimo da transmisija usporava” u Brazilu, kazala je Etienne.

Vezane vijesti

Komentari