fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

VALJDA JE SADA SVIMA JASNO: Belgijski virolog tvrdi kako neće biti moguće završiti nogometna prvenstva
Foto: facebook/real madrid c.f.
Nogomet

VALJDA JE SADA SVIMA JASNO: Belgijski virolog tvrdi kako neće biti moguće završiti nogometna prvenstva 

“Odluka Belgijske lige o prekidu prvenstva i priznavanju aktualnog poretka (prvak je vodeći Club Brugge) nije dobro sjela UEFA-i, ali upravo to sada razmatra i krovna europska nogometna organizacija jer je i njima sve je jasnije da neće biti moguće završiti nogometna prvenstva”.

Rekao je to belgijski virolog Marc Van Ranst, koji u vrijeme pandemije koronavirusa radi kao savjetnik Belgijskog nogometnog saveza, ali i kao savjetnik UEFA-e, prenose belgijski mediji.

Profesor iz grada Leuvena koji aktivno prati razvoj pandemije i u stalnom je kontaktu s belgijskim savezom i UEFA-om, tvrdi kako se zadnjih dana u Nyonu počeo razmatrati i onaj najgori scenarij – potpuni prekid prvenstava.

Europska nogometna federacija je ovoga tjedna najavila da se aktualna sezona, koja je u gotovo svim europskim zemljama prekinuta sredinom prošlog mjeseca, mora završiti značilo to čak i igranje tijekom srpnja i kolovoza.

“Imam dojam da u UEFA-i zadnjih dana shvaćaju kako ove sezone više neće moći biti moguće igrati nogomet, niti ju završiti. Morate razumjeti da je prije nastavka prvenstva i ponovnog odigravanja utakmica potrebno minimalno tri do četiri tjedna treninga. Zbog toga je potpuno nerealno očekivati da ćemo prvenstva uspjeti privesti kraju. Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, konzultirali smo barem desetak profesionalaca, specijalista za različita područja koja čine sliku današnjeg nogometa, pokušavali naći izlaznu strategiju. Međutim, moramo biti iskreni – masovna događanja kao što su nogometne utakmice ili glazbeni festivali su posljednje što ćemo dozvoliti kada padne karantena”, tvrdi Van Ranst.

Spominje se posljednjih dana i mogućnost nastavka prvenstva bez gledatelja…

“Igranje iza zatvorenih vrata, bez gledatelja, bi bilo moguće kada bi postojali neki preduvjeti, kada bi postojao veliki stupanj sigurnosti da navijači neće zajednički navijati i družiti se na nekim drugim mjestima. Ako nam navijačke udruge na neki način ne uspiju dati čvrsta, potpuno sigurna jamstva da to neće biti slučaj, zabava se neće moći nastaviti”.

Vezane vijesti

Komentari