fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

23 svi 2022

Objava

(VIDEO) DVA HRVATA IZ ARGENTINE: S najboljom kolekcijom hrvatskih dresova !
Nogomet

(VIDEO) DVA HRVATA IZ ARGENTINE: S najboljom kolekcijom hrvatskih dresova ! 

Dva su to prijatelja,  od  djedova  Hrvata koji su davno došli u Argentinu. Žive u Rosariju, gradu u kojem je rođen Lionel Messi i za nemalu zajednicu Hrvata druge i treće generacije u toj argentinskoj regiji vode radijsku emisiju. Oni su Javier Santich i Ivan Grbac, dva gospodina koji svoju ljubav prema Hrvatskoj ne šire samo kroz eter, ponašanje i rad u hrvatskoj zajednici.

Ne, oni su jedni od najvećih kolekcionara dresova u svijetu, a specijalizirali su se za sakupljanje dresova hrvatske reprezentacije i hrvatskih klubova, prvoligaških i niželigaških. Kao i onih iz dijaspore. Uporni do bola probijaju sve barijere i  sada imaju kolekciju od najmanje tri stotine dresova. O njima se snimaju televizijske emisije, pišu reportaže, a oni svaki kontakt s medijima  koriste kako bi povećali šanse da upotpune svoju kolekciju.

Uz dresove hrvatske nogometne reprezentacije prikupili su i one iz Prve, Druge i Treće lige te nekih lokalnih hrvatskih klubova.  Istodobno su nabavili hrvatske dresove naših klubova iz Australije, Kanade, SAD-a, Njemačke, Hercegovine, Austrije, Švicarske, Švedske…

Kako uopće dolaze do dresova. Javier Santic kaže:

“Nabavljamo ih na razne načine, a uglavnom ih kupujemo putem Interneta. Dobili smo mnogo darova od prijatelja i rodbine. Ovaj posljednji aspekt nas uzbuđuje – da nam poklanjaju svoje vlastite dresove samo da bi bili u našoj zbirci, što nam se čini nevjerojatnim.  Trebamo se zahvaliti svim prijateljima u svijetu, jer oni su naši dobavljači. Nevjerojatna je količina hrvatskih institucija koje se bave nogometom u cijelom svijetu, svaki tjedan otkrijemo neki novi klub”, kaže nam.

Imaju jednu veliku želju, priča nam Ivan Grbac:

“Naš najveći san je zbirku pokazati u domovini. Veliki zagrljaj svim ljubiteljima hrvatskog nogometa iz cijeloga svijeta”.

Ljudi, ovim ljudima vrijedi pomoći!

 

Vezane vijesti

Komentari