fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

27 svi 2022

Objava

(VIDEO) SENZACIJA NAD SENZACIJAMA: Zubčić donio prvu pobjedu u veleslalomu
Twitter/fis alpine
Ostali sportovi

(VIDEO) SENZACIJA NAD SENZACIJAMA: Zubčić donio prvu pobjedu u veleslalomu 

Hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu osvojivši prvo mjesto u veleslalomu održanom u subotu u Yuzawa Naebi u Japanu!

Hrvatska je tako nakon Ivice Kostelića i njegove pobjede u Kranjskoj Gori 2013. godine konačno dočekala prvo mjesto u Svjetskom kupu nakon sedam dugih godina! Zubčiću je ovo najveći uspjeh karijere nakon drugog mjesta u Adelbodenu i četvrtog mjesta iz Garmischa. Zanimljivo, “Zubo” je i prvi hrvatski pobjednik u veleslalomu uopće, čak ni velikom Ivici to nije uspjelo, najbolji rezultat u veleslalomu bilo mu je drugo mjesto.

Hrvatski skijaš pobijedio je nakon sjajne druge vožnje, pošto je u prvoj vožnji ostvario 12. rezultat.

Drugi je bio Švicarac Marco Odermatt sa zaostatkom od 0,74 sekunde, dok je treći bio Amerikanac Tommy Ford koji je za Zubčićem zaostao 1,07 sekundi.

Filip je startao s 13. mjesta i u prvoj vožnji bio je solidan, napravio je, doduše, jednu veliku pogrešku, sve u svemu dovoljno za sekundu i 58 stotinki zaostatka. Uvjeti na stazi bili su teški, gotovo ljetni, no usprkos tome, u drugoj vožnji Filip Zubčić odskijao je fantastično i zatim je samo promatrao kako skijaši nakon njega, za koje je staza bila sve lošija i lošija, zaostaju više od sekunde. Norvežanin Henrik Kristoffersen nakon prve vožnje imao je sekundu i 58 stotinki prednosti, no nakon druge zaostajao je nevjerojatnih sekundu i 14 stotinki!

ZUBČIĆ se ovom pobjedom popeo do trećeg mjesta u poretku skijaša u veleslalomu kojeg sada dijeli s Francuzom Alexisom Pinturaultom. Obojica imaju 288 bodova.

Prvi je Slovenac Žan Kranjec s 344 bodova, a drugi Norvežanin Henrik Kristoffersen s 334 boda. U ukupnom poretku Zubčić je na 17. mjestu s 379 bodova, dok je prvi Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde s 1022 boda.

Prvi put nakon jako dugo vremena Hrvatska ima skijaša koji je u igri za osvajanje Malog kristalnog globusa. Filip je treći u ukupnom poretku veleslaloma sa samo 50 bodova iza Slovenca i velikog prijatelja Žana Kranjeca. Do kraja sezone preostale su tri utrke u toj kategoriji i Mali kristalni globus nije nemoguće dohvatiti.

Snimku utrke možete pogledati na HRT-u u dva termina od 13,30 i od 16,30 sati na Drugom programu.

Vezane vijesti

Komentari