fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

28 svi 2022

Objava

ON HAJDUKOVAC, SIN DINAMOVAC: Vili Beroš lio suze nakon europskih poraza
foto: screenshot/hrt
Nogomet

ON HAJDUKOVAC, SIN DINAMOVAC: Vili Beroš lio suze nakon europskih poraza 

Ministar Vili Beroš, rodom s Hvara, iz Jelse, zagrebački je student, veliki navijač Hajduka, kojem nije mrzak ni Dinamo.  A Hrvatima je nada i ufanje u bolje dane nakon što svi sa zebnjom pratimo njegove napore, rad i izvještavanje o kretanju epidemije u nas.  Javnosti je dobro “legla” pošalica koja se proširila društvenim  mrežama. “Vili Beroš je dobar ministar jer je hajdukovac, a Hajduk je  uvijek u krizi”. I sam se smije tome. Tu je verbalnu poslasticu  “izvalio” odvjetnik Saša Pavličić, nekdašnji disciplinski sudac Prve HNL.

Vili Beroš o tome priča:

“Znam ja Pavličića, znam i koliki je Dinamovac, dugo se mi tako zezamo. I porukama me nasmijava. Zamislite kako me samo zeza da mi sin navija za Dinamo, a ja mu odgovaram da mi je to jedan od većih propusta u životu, te da se nadam kako će bijela boja kad-tad i kod njega ‘isplivati na površinu’. Ako ne prije, ono barem kad Hajduk opet postane prvak.”

No, Vili Beroš nije tip opterećen klupskim opredijeljenjima, njegova ljubav oprema Hajduku je iskrena, emotivna i nostalgična.

“Naravno da se šalim, ma svi smo mi jedno tijelo. Pa zar se to nije najbolje pokazalo sad u ovoj krizi, kad su navijači bez obzira na boje i pripadnost priskočili u pomoć. I ne samo sada, sjetite se Domovinskog rata, sjetite se poplava u Slavoniji, požara u Dalmaciji… To je predivno jedinstvo, solidarnost koja nas krasi, a ti mladi ljudi koji vole sport pokazuju svoju pravu stranu, svoje zajedništvo i volonterizam kad je to svima nama najpotrebnije. Njih samo treba pravilno usmjeriti, a zemlja s takvom mladosti može pomaknuti sve granice, i pobijediti sve probleme. Kad nam zajedništvo najviše treba, zaboravi se tko je bijeli, tko plavi…”

Ipak, ministar koji zna sve o Hajduku ima jednu bolnu ranu zbog svog najdražeg kluba:

“Da samo znate koliko sam suza prolio nakon velikih europskih poraza, recimo od  St. Etiennea, PSV Eindhovena…, ali moja je generacija barem imala sreću odrastati uz ‘zlatnu generaciju’, uz Šurjaka, Jerkovića, Mužinića, Buljana, Oblaka, Žungula… i sve njihove uspjehe”

Vezane vijesti

Komentari