fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

VIVA LAS VEGAS: Završnica NBA lige u srpnju i kolovozu u gradu kocke i grijeha
Foto: HINA/EPA/ERIK S. LESSER
Košarka

VIVA LAS VEGAS: Završnica NBA lige u srpnju i kolovozu u gradu kocke i grijeha 

Američki mediji navode kako tamošnja profesionalna košarkaška NBA liga raspravlja o brojnim različitim scenarijima kako bi ipak okončala ovu sezonu ukoliko se suzbije pandemija koronavirusa, a najizglednijom se čini mogućnost odigravanja skraćenog ostatka ligaškog dijela sezone i doigravanja na jednoj lokaciji i to bez gledatelja tijekom srpnja.

Kao najvjerojatnije mjesto održavanja takve završnice sezone spominje se Las Vegas.

Kako su do trenutka prekida sezone nakon što je objavljeno da je centar Utah Jazza Rudy Gobert zaražen koronavirusom momčadi odigrale između 63 i 67 utakmica, iz izvora bliskih vodstvu lige spominje se mogućnost da svaki sastav odigra ukupno 70 ligaških utakmica nakon čega bi krenulo doigravanje. No, postoji i prijedlog prema kojemu se u doigravanje ne bi plasiralo po osam prvoplasiranih momčadi iz svake konferencije već bi se igrale dodatne utakmice u kojima bi sudjelovale momčadi koje zauzmu od sedmog do desetog mjesta na ljestvici.

Tako bi sedmoplasirana i osmoplasirana momčad iz svake konferencije igrale međusobno te bi se pobjednik izravno plasirao u doigravanje, dok bi poraženi imao još jednu priliku za ulazak u posezonu i to protiv pobjednika utakmice između devetoplasiranih i desetoplasiranih sastava iz svake konferencije.

Također, prvi krug doigravanja se ne bi igrao na četiri nego na dvije pobjede.

U slučaju da ovakav prijedlog bude usvojen, ostatak ligaškog dijela sezone bi se igrao od 3. do 14. srpnja, od 14. do 18. srpnja bi se igrale kvalifikacijske utakmice za ulazak u doigravanje, dok bi doigravanje počelo 18. srpnja.

Jasno ukoliko u SAD za dva mjeseca bude uopće nekome do igranja košarke.

Vezane vijesti

Komentari