fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

27 svi 2022

Objava

VOLITE NOGOMET, ALI  GA JE PREVIŠE Otkrivamo tajnu zašto se igra baš svaki dan
Nogomet

VOLITE NOGOMET, ALI GA JE PREVIŠE Otkrivamo tajnu zašto se igra baš svaki dan 

U vremenima kada nogometa ima doslovce svakodnevno, kad hiperprodukcija prijeti uništavanjem zanimanja za nogometom mnogi u toj pojavi vide tajnu jedne superprofitabilne industrije. Doista, nisu ovo vremena kada se nogomet igrao samo srijedom i nedjeljom, danas je nogomet prisutan na stadionima, televizijama i, zapamtite, kladionicama, baš svaki dan. To je ta hiperprodukcija koju spominjemo. Uostalom, možemo se malo poigrati i usporediti nogometnu scenu nekad i danas. A nogomet je najomiljenije štivo ne samo televizijskih gledatelja nego i kladioničarskih organizacija. Oni malo stariji, ne nužno, sjetiti će se da se nogomet nekad, rekosmo, igrao isključivo nedjeljom i srijedom. Svi ostali dani bili su – dani odmora. Sada toga nema, a već se bune i treneri i igračizbog pretpranog rasproeda igranja.

Nedjeljom su se igrale prvenstvene utakmice, srijedom europski kupovi i eventualno domaća kup natjecanja. Svi ostali dani bili su bez nogometa, zaista je bio raritet da se nogomet igrao ponedjeljkom, utorkom, petkom…

Danas se nogomet igra baš svaki dan, reprezentacije igraju kvalifikacije petkom i utorkom, europski kupovi raširili su se od utorka do četvrtka, prvenstvene domaće utakmice od petka do ponedjeljka. Zašto je to tako?

Kad nemate odgovor na pitanje odgovor je samo jedan! Novac! Nogomet je neprestance, ali i sve prateće službe oko njega, u utrci za profitom, a u tim poslovima na čelu su oni koji se bave televizijskim pravima i priređivanjima kladioničarskih igara na sreću. Pod takvom agilnom televizijskom i kladioničarskom industrijom nogomet se počeo razvlačiti kroz sve dane tjedna, silnu korist od tih svakodnevnih događanja imaju televizijske i kladioničarske kuće. Koje, pak, i Fifu i Uefu snabdijevaju novcima. I tu je krug zatvoren. Fifi ne bi bilo dostatno ni prvenstvo sa 64 momčadi, ako bi se moglo organizirati prvenstvo s 96 momčadi. Žrtve su pasionirani ljubitelji nogmeta koji pate od “zamora materijala”.

I tu dolazimo do suštine, do istine. Nogomet se igra baš svaki dan, riječ je o pravoj hiperprodukciji koja zna biti i zamorna i dosadna. Isprva su analitičari društvenih zbivanja i sportski komentatori ovo širenje nogometnih utakmica kroz tjedan objašnjavali potrebom televizijske industrije. Međutim, pretumbacije uobičajenog nogometnog rasporeda kojeg smo poznavali desetljećima najviše koristi donosi kladioničarskom i televizijskom profitu.

Jer, ako su se ljudi nekada kladili samo nedjeljom i srijedom onda su preostalih pet dana za kladioničarske kuće bili tek suh pogon, bez zarade. A zarada unatoč svega najveći je pokretač proširenje nogometne kladioničarske ponude kroz cijeli tjedan. Potreba kockara je kockati svaki i cijeli dan. Svima onima koji se vole kladiti takva hiperprodukcija stigla je kao naručena. Jednostavno, hrani njihovu ovisnost a da nisu svjesni kako njihova svakodnevna mahnitost u kockanju tako obilno hrani kockarsku industriju, time i nogometnu i televizijsku.

I upravo taj kotač strasti za nogometom, neposredno i kockanjem, s gledanjem na televiziji, je glavni krivac što se vrhunski nogomet igra svakodnevno. Milijuni onih koji se klade izvrstan su jamac silnog, svakodnevnog, profita. Pravi je to perpetuum mobile kladioničarske industrije.

Vezane vijesti

Komentari