fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

28 svi 2022

Objava

VRSALJKO I NOGOMETAŠI ATLETICA: Plaće su im smanjene za čak 70 posto!
mandžukić
Nogomet

VRSALJKO I NOGOMETAŠI ATLETICA: Plaće su im smanjene za čak 70 posto! 

Španjolski nogometni prvoligaš Atlético Madrid, za koji igra hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko, smanjit će plaće svojim igračima i trenerima za 70 posto dok u Španjolskoj traje izvanredno stanje zbog koronavirusa, priopćio je u četvrtak klub.

“Momčad i treneri prve momčadi razumiju potrebu za time, poštuju uvjete i prihvaćaju financijsko smanjenje svojih prihoda. Svi igrači prve ekipe su potpisali interni sporazum”, izvijestio je Atlético Madrid.

Klub je za preostalih 430 zaposlenika zatražio od španjolskog ureda za zapošljavanje Privremenu regulaciju zaposlenja (ERTE) kojima će im suspendirati radne ugovore dok traje izvanredno stanje započeto 14. ožujka.

Tijekom tog razdoblja mogu otpustiti zaposlenike, koji onda primaju državnu naknadu sa zavoda za zapošljavanje, ili im mogu smanjiti radno vrijeme i time proporcionalno plaće.

Atlético je izvijestio kako će tih 430 zaposlenika ipak dobivati punu plaću jer će dio dobivati sa zavoda, vjerojatno 70 posto iznosa plaće kao što je obično slučaj kod kompanija, a preostali dio će dodati igrači prve momčadi svojim rezanjem plaća te klupski direktori. Igrači i direktori će po pola nadopuniti ostatak do punog iznosa.

Kada prođe izvanredno stanje koje zasad traje do 11. travnja, a sasvim izgledno će biti produženo, klub bi ih trebao sve vratiti na punu plaću.

Atlético, koji je prošli mjesec ušao u četvrtfinale Lige prvaka pobjedom na europskim prvakom Liverpoolom, sada ne dobiva prihode od ulaznica, televizijskih prava i suvenira jer su natjecanja otkazana do daljnjeg a njegov stadion i trgovine zatvorene.

Plaće su smanjili igračima i zaposlenicima i neki drugi prvoligaški klubovi, kao što su Barcelona, Espanyol, Deportivo Alavés i Betis.

To je učinilo i više od 246.000 tvrtki u Španjolskoj nakon što je 47 milijuna stanovnika od 14. ožujka zatvoreno u svojim domovima kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa.

Španjolska je s više od 10.000 preminulih druga zemlja po broju žrtava nakon Italije. Zaraženo je oko 110.000 stanovnika.

Vezane vijesti

Komentari