Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

24 ožu 2023

Objava

WHO I KINA OPOVRGAVAJU TRUMPA: ‘Savršeni virus’ nije izašao iz wuhanskih laboratorija
Foto: pixabay
Korona virus

WHO I KINA OPOVRGAVAJU TRUMPA: ‘Savršeni virus’ nije izašao iz wuhanskih laboratorija 

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova naglasilo je da je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) rekla kako nema dokaza da je koronavirus, kojim je u svijetu zaraženo više od 2 milijuna ljudi, nastao u laboratoriju.

Glasnogovornik ministarstva Zhao Lijian to je izjavio odgovarajući na pitanje vezano uz optužbe da je koronavirus nastao u laboratoriju u kineskome gradu Wuhanu,  gdje se epidemija prvi put pojavila potkraj 2019.
Zhao je na dnevnom brifingu rekao novinarima u Pekingu da su stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije “više puta rekli kako nema dokaza da je koronavirus stvoren u laboratoriju”.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da Washington pokušava otkriti je li koronavirus nastao u laboratoriju u Wuhanu, a državni tajnik Mike Pompeo poručio je da Peking treba “iznijeti na vidjelo” sve što zna.
Zhao se nije izravno referirao na Trumpove komentare.
Fox News objavio je u srijedu da je virus potekao iz vuhanskog laboratorija, ali ne kao biološko oružje, već da Kina pokaže SAD-u kako imaju jednake ili bolje sposobnosti za identificiranje virusa i borbu protiv njih.

A možda je bolje da nikada ni ne saznamo odakle je i kako nastao ‘savršeni’ virus.

Vezane vijesti

Komentari