fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

ZA I PROTIV CIJEPLJENJA: Hoće li se Đoković, Lovren i slični moći natjecati?
foto: Facebook/Novak Đoković
Sport

ZA I PROTIV CIJEPLJENJA: Hoće li se Đoković, Lovren i slični moći natjecati? 

Svijet se od kada je ljudske civilizacije dijelio po svakojakim osnovama. Čini se da bi se u slijedećim godinama ljudi, pa tako i sportaši, mogli dijeliti na one koji su za cijepljenje i one koji su protiv njega. I sve dok to bude stvar izbora – biti će dobro, međutim ukoliko postane pravilo to će onda postati problem.

Naime, sve je više zagovornika da će se vrhunski sportaši morati cijepiti jer u protivnom neće moći nastupati.

Jedan od najboljih sportaša današnjice, Novak Đoković postao je globalni hit. Čim se spomenula obveznost cjepiva protiv Covida-19, odmah je izjavio da je – protivnik cijepljenja.

– Osobno nisam za cijepljenje i ne bih volio da me neko primorava da dobijem injekciju da bih mogao putovati. Ako to bude pravilo i zakon, što će onda biti? Trebam odlučiti hoću li se ili ne podvrgnuti tome. Imam svoje mišljenje, a da li će se ono promijeniti u nekom trenutku, ne znam – rekao je slavni tenisač, pri čemu se referirao na najavu obaveznog cijepljenja za sportaše uoči putovanja.

I Dejan Lovren je postao planetarno popularan ali nažalost kao žestoki zagovornik svjetskih teoretičara zavjere koji pandemiju koronavirusa  povezuju s uvođenjem 5G mreža i opskurnih globalnih protivnika cijepljenja koji vjeruju da se na taj način želi čipirati ljudska vrsta.

Liječnik hrvatske nogometne reprezentacije i članom Uefine zdravstvene komisije Zoran Bahtijarević smatra kako bi to mogao biti veliki problem za sportaše, prije svega one koji se ne budu htjeli cijepiti.

“Danas postoje roditelji koji odbijaju cjepivo, ali osobno smatram da je uz antifašizam, cjepivo najveća tekovina 20. stoljeća. U određenim županijama u kojima procijepljenost nije visoka nama su se vratile ospice. Djeca umiru od bolesti koju smo desetljećima smatrali iskorijenjenom. Potrebno je razgovarati o ovom problemu i u sportu. To je političko, zdravstveno i filozofsko pitanje. Slično je i s antidoping testovima, postoje sportaši koji se tome protive, ali oni se ne mogu natjecati u profesionalnom sportu. Onaj tko se ne želi cijepiti u budućnosti se neće moći baviti profesionalnim sportom, to je moj osobni stav i uvjerenje. Moramo čuvati zdravlje sportaša, to je preduvjet za natjecanje.”

Budu li sportske organizacije i MOO slušali riječ znanstvenika i zdravstvene struke cijepljenje će postati obvezno. I što će onda biti sa ‘Đokovićima’, ‘Lovrenima’ i njima sličnima?

 

Vezane vijesti

Komentari