fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 svi 2022

Objava

ZAHTJEV TALIJANA: Inzistiraju da i treneri mogu zatražiti VAR provjeru!
Hina
Nogomet

ZAHTJEV TALIJANA: Inzistiraju da i treneri mogu zatražiti VAR provjeru! 

Iz Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) poslali su upit Međunarodnom odboru nogometnih saveza (IFAB), tijelu koje određuje pravila, smije li u svoje prvenstvo uvrstiti mogućnost trenerskog izazova sudačke odluke.

U Serie A VAR je uveden još u ljeto 2017. godine, a treneri su u ove dvije i pol godine često kritizirali njegovu uporabu te u više navrata tražili da se kod nekih kontroverznih odluka upotrijebi pomoć tehnologije.

Samo prošloga vikenda su iz Napolija i Parme bili ljuti na VAR jer su smatrali kako su trebali dobiti kaznene udarce, no ni sudac na terenu niti suci u VAR sobi nisu reagirali. Stoga u FIGC-u smatraju kako bi i trenerima trebalo biti omogućeno da tijekom utakmice zatraže pregled snimke u situacijama kada smatraju da je njihova momčad oštećena, kao što je to slučaj u tenisu, ali i u američkim profesionalnim ligama poput NFL-a, NBA-a i NHL-a.

Ovogodišnji generalnu sjednicu IFAB će imati u Belfastu 29. ovog mjeseca te će se na njoj raspravljati o daljnjem unapređivanju VAR-a.

Vezane vijesti

Komentari