Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

ZANIMLJIVA IDEJA: Nogomet u cijeloj Europi bi se igrao od proljeća do jeseni
foto: unsplash/ferdinand stohr
Nogomet

ZANIMLJIVA IDEJA: Nogomet u cijeloj Europi bi se igrao od proljeća do jeseni 

Adriano Galliani, današnji izvršni direktor Monze te bivši izvršni direktor i dopredsjednik Milana u eri Silvija Berlusconija, predložio je da se problem s kalendarom natjecanja zbog pandemije koronavirusa riješi odigravanjem iduće sezone unutar kalendarske godine.

Takav sustav natjecanja popularan je u Južnoj Americi, u kojoj su godišnja doba obrnuta od europskih pa je ljetna stanka na snazi oko Nove godine, te je dugo bio na snazi u nekim bivšim sovjetskim republikama.

“Dvije godine trebamo raditi kao u Južnoj Americi, odigrati sezonu unutar jedne kalendarske godine”, rekao je Galliani u razgovoru za La Gazzettu dello Sport.

“Neka sezona 2020./2021. krene u veljači 2021., isto tako i naredne godine. Nakon toga možemo se vratiti starim navikama, ali uvjeren sam da je ovo dobro rješenje. U srpnju i kolovozu igralo bi se samo u večernjim terminima, bio bi užitak tako gledati nogomet i mislim da bismo imali još veću posjećenost”, tvrdi Galliani, koji je očito uvjeren da će se u budućnosti nogomet opet igrati pred gledateljima na stadionu.

“Fifa je pomaknula Svjetsko prvenstvo 2022. na kraj godine, a isto trebamo učiniti s Eurom i Copa Americom 2021., iako bi Euro mogao ostati u ljetnom terminu, ali nakon njega bi se sezona nastavila”, dodao je Galliani.

Vezane vijesti

Komentari