fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

ZANIMLJIVA TEZA: „Svijet bi zaista više poštovao Novaka Đokovića da je Hrvat”
Tenis

ZANIMLJIVA TEZA: „Svijet bi zaista više poštovao Novaka Đokovića da je Hrvat” 

Srpski tenisač Novak Đoković opet je prvi na ATP ljestvici i nakon osvajanja Australian Opena glavna je sportska tema u uglednim sportskim magazinima.

„Svijet bi više poštovao Novaka Đokovića da je Hrvat”, veli to Enes Bilanović, svjetski poznati strip crtač i scenarist, rodom iz Beograda, radi u Franucskoj čije državljanstvo ima i pripada intelektualnim i filozofskim krugovima.

U razgovoru za “L’Equipe” objašnjavao je svoje viđenje situacije s Đokovićem, pokušavajući shvatiti njegovu neomiljenost kod publike na teniskim terenima.

“Meni se osobno dopada ta njegova nevoljena strana, taj njegov karakter karakter. Njegova najveća ‘greška’ je što je Srbin. Da je Hrvat više bi ga poštovali, To je jedina istina. To je sve rezultat balkanskih ratova iz devedesetih. Zapadni svijet je odmah podijelio strane na dobre i loše, iako je situacija kompliciranija. Nemojte misliti da ovdje branim tadašnje vlasti u Srbiji. Monstruma i idiota bilo je na svim stranama. Pa čak i nacista”, rekao je Bilal Francuzima, a t eriječi prenijele su i beogradske Večernje novosti.

Pokušavajući opravdati svoju sliku koju nudi Francuzima Bilanović je otišao i dalje…

“Zapad ima negativnu viziju Srba. Oni su ‘loši momci’, oni kojima ne vjerujemo. To naravno prlja sliku cijele Srbije i nastavlja se… Treba znati da Srbi računaju na njega kako bi im dao bolji imidž od onog kojima ih predstavljaju. To je važno za zemlju. Mislim da je njegova uloga veoma dirljiva u svemu tome. Njegova dva najveća rivala, Nadal i Federer su iznad priče o nacijama, ne pripadaju, po mišljenju većine navijača niti jednoj državi nego cijelom svetu. Za razliku od Đokovića koji je ‘samo’ Srbin”.

Bilanović zaključuje:

„Đoković je atipičan momak, evo ga opet na prvom mjestu i juri Federerove rekorde. Ali usput i vuče taj imidž, to što je Srbin. Kao sjena ga prati, što mene iznimno frustrira. Sramota. Iako je on našao svoj mir i svoja način da se izbori sa takvom svojom slikom”!

Vezane vijesti

Komentari