Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

ZAR JE FRAN JOVIĆ JEDINI  SUDAC?  Tužio Tudora sudu, a sada mu sudi utakmicu
Nogomet

ZAR JE FRAN JOVIĆ JEDINI SUDAC? Tužio Tudora sudu, a sada mu sudi utakmicu 

Katkad u Hrvatskoj besmisao pobjeđuje svaki smisao. Jer, kakodrugačije protumačiti odluku Hrvatskog nogometnog saveza koji je za jednog od sudaca utamice Osijeka i Hajduka koji se igra nastupajućeg vikenda – delegirao čovjeka koji je redovom sudu tužio Hajdukovog trenera Igora Tudora.
Ima tome nekoliko dana… Nogometni sudac Fran Jović koji je tužio Igora Tudora za verbalnu uvredu – povukao je tužbu. Time je okončan dugotrajan spor između nogometnog arbitra i nogometnog trenera.
„Sukladno dogovoru s gospodinom Tudorom okončali smo ovaj spor na način da smo povukli tužbu. Gospodin Tudor nije imao nikakva potraživanja, a spor je riješen na miran način jednom nagodbom između dvije strane. To što se Tudor vratio u HNL nije igralo nikakvu ulogu u ovom sporu“, rekao je odvjetnik Fran Jovića.
Za one koji nisu upućeni, Fran Jović je tužio Igora Tudora i tražio 30 tisuća kuna zbog duševnih boli prouzročenih, kako navodi, izjavom trenera Hajduka na pitanje o prvaku Hrvatske. Naime, Tudor je odgovorio da će prvak „biti Dinamo jer su tu prisutni razni Matoci, Jovići, Conjari”…
Županijski sud u Zagrebu je u veljači 2019. godine pravomoćnim rješenjem oslobodio Igora Tudora. Slučaj je išao dalje, Jović ga je tada privatno tužio i izgubio na Općinskom sudu, a potom i na drugostupanjskom žalbenom sudu u Zagrebu.
I dobro, bio je to običan pravni slučaj. A ovo što sada rade u HNS-u je silovanje pravde. Jer, onaj tkodelegir suce odlučio je, o geniljalnosti li, da baš Tudoru kao treneru Hajduku arbitrira u utamici protiv Osijeka. Kao da je jedini nogometni sudac na svijetu.
U Hajduku su s pravom ogorčeni. Vele:
„S Obzirom na svima poznate okolnosti i važnost utakmice, malo je čudno da je Komisija za suce delegirala upravo gospodina Jovića. Mi tu odluku ne možemo promijeniti, ali nam nije jasno po kojem kriteriju je baš on odabran“, poručili su iz Hajduka”.
Oni koji su tu odluku osmislili i dalje ne razumiju svoju nesuvislost…

„Ne znam zašto Jović ne bi sudio utakmicu Osijeka i Hajduka. Povjerenik za suđenje je tako izabrao, ne miješam se u njegov izbor, a ono što mogu reći jest da Jović iza sebe ima veliko iskustvo suđenja ovakvih utakmica u HNL-u. Uostalom, Jović je trenutno u dobroj formi“, izjavio je prvi čovjek sudaca Ante Kulušić.

Vezane vijesti

Komentari