Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

05 velj 2023

Objava

ZARAŽEN I U IZOLACIJI Naš košarkaški trener koji se vratio iz Saudijske Arabije
Košarka

ZARAŽEN I U IZOLACIJI Naš košarkaški trener koji se vratio iz Saudijske Arabije 

Nije dobra vijest. Naš  košarkaški trener Jakša Vulić pozitivan je na koronavirus. Vulić se u Hrvatsku vratio krajem travnja iz Saudijske Arabije gdje vodi Al Ittihad iz Jeddaha. Nakon povratka u domovinu je testiran, te je ubrzo saznao kako ima koronavirus. Sada se nalazi u izolaciji svog doma u Zaprešiću.  Čeka nalaze liječnika, za Sportske novosti je rekao kako mu “supruga donosi hranu ispred vrata”…

Bio je sjajan košarkaš a slovi i kao vrijedan trener. Većinu karijere proveo je u KK Zagreb, gdje je bio i kapetan. Karijeru je završio u trećeligašu Hironu 1997. godine. Pet godina kasnije  je uveo klub u 1. HKL. Hiron je vodio i te prvoligaške sezone.  Njegov višegodišnji klub Zagreb ponudio mu je trenersko mjesto. 2002. godine, Vulić je prihvatio, a ondje je ostao kratko, do siječnja 2004. godine, dok je mjesto trenera Hirona preuzeo njegov dotadašnji pomoćnik Dejan Jovović. Vulić se sezone 2004./05. vratio u Podsused.

Prvoligaške sredine opet su uočile njegov dobar rad. Krajem te sezone pozvali su ga iz hercegovačkog kluba Široki Hercegtisak, koji je prihvatio. U Širokom je bio od ljeta 2005. i rezultati su opet bili tu: naslov prvaka i osvajača kupa Bosne i Hercegovine.

Vulićev bivši klub Hiron u međuvremenu prozvao se Cedevita. Do Vulićeva novog povratka 2006./07. vodili su ga Srećko Medvedec i Rudolf Jugo. Vulić je sa Cedevitom izborio kvalifikacije za FIBA  kup.  Potom je otišao  voditi Dubravu.

Poslije Dubrave trenirao je juniore Širokog s kojim je postao prvak BiH. Ujedno je postao i izbornikom hrvatske juniorske reprezentacije, s kojom se je natjecao na Europskom prvenstvu 2011. u Poljskoj. Iduću sezonu (2011./12.) također je vodio juniore Širokog.

Poslije toga otišao je u Cedevitu gdje je trenirao juniore. Vodio je i Mladost u A-2 ligi Centar. Nakon kraćeg vremena otišao je za pomoćnika Božidaru Maljkoviću, dok je njegovo staro mjesto preuzeo Mladen Starčević. Nakon odlaska Božidara Maljkovića 2013., vodio je prvi sastav Cedevite. Poslije iste sezone još je jednom uskočio kao zamjena smijenjenom treneru, Aleksandru Petroviću.

Cijelo je to vrijeme bio izbornikom hrvatskih juniora. Najveći uspjeh svoje dosadašnje trenerske karijere postigao je s hrvatskom juniorskom reprezentacijom s kojom je kao izbornik osvaja naslov europskog prvaka na prvenstvu Litvi ljeta 2012. godine.

Vezane vijesti

Komentari