fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

23 svi 2022

Objava

ZAROBLJEN U WUHANU: I jedan bivši hrvatski prvak u borbi s koronavirusom!
Ostali sportovi

ZAROBLJEN U WUHANU: I jedan bivši hrvatski prvak u borbi s koronavirusom! 

Hrvatskih sportaša, koliko je zasad poznato, nema u kineskom gradu Wuhanu, koji je već neko vrijeme u žarištu svjetskih zbivanja s obzirom na to da je centar epidemije koronavirusa. No, u Wuhanu živi Zeng Jia, koji je dulje vrijeme vezan uz našu zemlju.

Taj 36-godišnji stolnotenisač proteklih je desetak godina igrao za nekoliko hrvatskih klubova, prvi angažman bio je mu u STK Zadar, kasnije je prešao u Dr. Časl, a posljednje četiri godine registriran je za STK Starr, s kojim je osvojio i naslov prvaka 2018. Kako se nosi s ovom situacijom, priča Ronald Ređep, predsjednik Starra, koji se sa Zengom dosad čuo nekoliko puta.

– Dobro se drži, kod kuće je i nigdje ne izlazi. Nitko od njegove obitelji i prijatelja nije zaražen – istaknuo je Ređep.

Ulice su puste, Wuhan je trenutno grad duhova, ali to je očekivano s obzirom na strah među ljudima.

– Nitko ne izlazi ako nije baš nužnost, a iz grada se ne može izaći. Njega nije strah, ali, logično, nije mu ni svejedno. Inače, supruga mu je liječnica, ali je trudna, pa je i ona doma. U razgovoru smo čak više razgovarali o stolnom tenisu i ostalim stvarima nego o samoj epidemiji, no bez obzira na to koliko je situacija teška, duh ga nije napustio.

Zeng Jia za varaždinski klub, koji je već dvije godine prvak Hrvatske, nije igrao posljednje dvije sezone, ali je i dalje registriran kao njegov igrač.

– Prvo nije igrao zbog zdravstvenih problema, a kasnije zbog posla. U Kini ima nekoliko dvorana u kojima organizira treninge i slično. Pričao je da bi se opet igrački aktivirao, nedostaje mu taj naboj, a dogovorili smo se da ćemo ga registrirati i za sljedeću sezonu. Normalno, pratimo razvoj situacije. Riječ je o odličnom dečku, profesionalcu u kojeg se uvijek možeš pouzdati. Uvijek će pomoći u radu s drugima, otvoren je i komunikativan – dodao je Ređep.

Inače, s obzirom na epidemiju u Kini brojna sportska natjecanja su otkazana ili prebačena na neki drugi termin. Prema trenutnim brojkama epidemija koronavirusa je otkazala 15 međunarodnih turnira u raznim sportovima, a kineske vlasti su otkazale sve nogometne utakmice te je početak Kineske Superlige prebačen za 22. veljače. Također, za sad nema nikakvih restrikcija nastupa kineskih sportaša u međunarodnoj konkurenciji, iako su brojne federacije poslale uputstva organizatorima o nužnosti povećanog opreza te što sve moraju imati pripremljeno.

Vezane vijesti

Komentari