fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

ZBOG RIZIKA OD PANDEMIJE:  Odgođena Velika nagrada Kine u formuli 1
epa08212821 (FILE) - General view of the racetrack during the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit in Shanghai, China, 12 April 2015 (re-issued on 12 February 2020). The 2020 Chinese Formula One Grand Prix has been postponed due to the outbreak of the novel coronavirus (Covid-19) in China. EPA/WU HONG *** Local Caption *** 51884414
Ostali sportovi

ZBOG RIZIKA OD PANDEMIJE: Odgođena Velika nagrada Kine u formuli 1 

Velika nagrada Kine utrka formule 1 koja je na rasporedu 19. travnja odgođena je zbog epidemije koronavirusa, objavila je u srijedu Međunarodna automobilistička federacija (FIA).

VN Kine je četvrta utrka svjetskog prvenstva formule 1 koje počinje 15. ožujka utrkom u Australiji. Nakon toga slijedi VN Vijetnama, prva utrka formule 1 organizirana u toj zemlji, koja je na rasporedu 5. travnja.

FIA je objasnila da je odluku o odgodi donijela na zahtjev organizatora VN Kine i kineskih sportskih vlasti te da su “zdravlje i sigurnost momčadi formule 1, sudionika svjetskog prvenstva i navijača njena najveća briga”.

FIA sada zajedno s promotorom , dužnosnicima Formule i kineskim vlastima traži “mogućnOst da se utrka održi kasnije tijekom godine”.

Od koronavirusa, koji je službeno nazvan Covid-19, umrlo je više od tisuću osoba u Kini i to najviše u pokrajini Hubei čiji je glavni grad Wuhan. VN Kine trebala se održati u Hong Kongu, nešto više od 800 km zapadno od Wuhana.

(Hina)

Vezane vijesti

Komentari