fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

ZLATKO DALIĆ OTKRIO ŠTO ŽELI PRIJE EURA: “Ne zanimaju nas utakmice sa slabima već samo s najboljima”!
Nogomet

ZLATKO DALIĆ OTKRIO ŠTO ŽELI PRIJE EURA: “Ne zanimaju nas utakmice sa slabima već samo s najboljima”! 

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić otkrio je svoje želje nakon plasmana Hrvatske na Euro. Izričito je rekao da u pripremnom razdoblju do Eura Hrvatska trebaodigrati četiri jake utakmice kako bi vidjeli gdje je i što joj nedostaje.

Osvrnuvši se na ovu godinu, s obzirom da je ovo bila posljednja utakmica vatrenih u 2019., Dalić je naglasio kako je godina bila više nego dobra, jer je hrvatska reprezentacija ostvarila primarni cilj, odnosno plasman na Europsko prvenstvo.

“Godina nije mogla biti bolja. Elegantno smo ostvarili cilj, napravili smo puno lijepih stvari, bilo je naravno i problemčića, no nećemo se sada time zamarati. Dobili smo neke igrače koji mogu konkurirati za Euro i to je u ovom trenutku najvažnije. Sada se igrači vraćaju u svoje klubove, slijedi nova borba, novi pritisak i nadam se da će svi maksimalno iskoristiti svoju minutažu u klubovima”, istaknuo je Dalić.

Govoreći o problemu igrača koji ne igraju u svojim klubovima. Dalić je rekao kako bi volio da svi oni riješe svoj status već u siječanjskom prijelaznom roku.

“Najbolje bi bilo kada bi na raspolaganju imao sve igrače koji imaju maksimalnu minutažu u svojim klubovima. Dakle, oni koji ne igraju trebali bi pronaći novu sredinu”, poručio je hrvatski izbornik, koji je govoreći o Vrsaljku naveo kako je veliki optimist jer se radi o pravom profesionalcu.

“Devet je mjeseci prošlo od operacije, počeo je trenirati, a pitanje je sada hoće li ostati u Atleticu. Šime je snažna karika za nas koja nam puno nedostaje. No, poznavajući njegov karakter ne sumnjam u Vrsaljka. Nažalost, imamo problema s vratarima jer osim Livakovića, koji sjajno brani, Kalinić i Sluga ne brane u svojim klubovima. Razgovarao sam s njima, naročito s Kalinićem. Do sada sam to mogao podnijeti, više neću, on mora braniti”, rekao je Dalić, dodavši da je i današnji Kalinićev kiks posljedica nebranjenja.

Na pitanje novinara da li je upoznat s protivnicima u prijateljskim susretima prije Eura, Dalić je odgovorio kako najprije treba sačekati ždrijeb i vidjeti cijelu situaciju.

“Želim jake utakmice, ne želim gubiti vrijeme s Gibraltarom, Andorom i Maltom. Ne podcjenjujem nikoga, ali nama treba Italija, Njemačka i Belgija. Mi smo kao svjetski viceprvaci svima mamac i mi u tim susretima moramo zaraditi novac, ne možemo igrati za siću. Do Eura moramo odigrati četiri jake utakmice kako bi vidjeli gdje smo i što nam nedostaje”, zaključio je Zlatko Dalić.

Vezane vijesti

Komentari