fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

21 svi 2022

Objava

ZLATKO DALIĆ U EMOTIVNOM ISTUPU PREMA HRVATSKOJ I GRADU SPLITU: Igramo u hrvatskom gradu i točka!
Nogomet

ZLATKO DALIĆ U EMOTIVNOM ISTUPU PREMA HRVATSKOJ I GRADU SPLITU: Igramo u hrvatskom gradu i točka! 

“Veselim se utakmici na Poljudu i ovome što nas čeka, već sam prije rekao da Poljud prima 100 tisuća navijača da bi bilo toliko ljudi. Karte su prodane u roku jednog dana i to pokazuje koliko Dalmacija i Split poštuju i vole reprezentaciju. Možda je kult te reprezentacije prije bio izgubljen, ali on je opet tu. Problemi koji se potenciraju na relaciji HNS – Hajduk trebaju se rješavati kroz sastanke, a ne na terenu. Premalo utakmica u Splitu nije na ponos nikome. Rebić, Modrić, Vlašić, što su ti dečki kome krivi? Veseli me da će na Poljudu biti sjajna atmosfera i hrvatska nogometna reprezentacija igra u hrvatskom Splitu, to je najvažnije.”

Rekao je to izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić je u ponedjeljak na prigodnoj konferenciji z anovinare u iščekivanju kvalifikaicjske utakmice protiv Mađarske na Poljudu 10. listopada.

Pričao je u dahu:

“Nakon uvjerljive pobjede protiv Slovačke napravio sam pogrešku, pa smo tri dana kasnije protiv Azerbajdžana odigrali 1-1, jer je došlo do pada energije i koncentracije. Pogriješio sam što nisam rotirao nakon Slovačke, trebao sam napraviti određene promjene. Čekaju nas dvije teške utakmice u tri dana i vjerojatno ću koristit 15 ili 16 igrača”, izjavio je Dalić na konferenciji za novinare uoči kvalifikacijskog susreta za Euro 2020. protiv Mađarske, koji će se igrati u četvrtak na splitskom Poljudu.

Izbornik Dalić očekuje da će Mađari u Splitu igrati defanzivno.
“Oni sigurno imaju samopouzdanje nakon što su nas u ožujku dobili u Budimpešti (2-1). No, vjerojatno će igrati defanzivno, bit će teško probiti taj bunker. Mi ne smijemo srljati, moramo biti oprezni i igrati rasterećeno, bez pritiska pobjede. Ako budemo igrali kao protiv Slovačke onda nećemo imati problema”, rekao je Dalić.

Mađari su u rujnu u Budimpešti neočekivano izgubili od Slovačke (1-2).
“Zbog kartona koje su dobili na toj utakmici ostali su bez motora njihove ekipe veznjaka Adama Nagyja i stopera Botonda Baratha. Mađari igraju na duge lopte, preskaču igru, opasni su u prekidima i imaju nezgodnog napadača Szalaija”, kazao je Dalić i dodao: “Nama su prekidi ostali problem. Ne možeš uvježbavati kako se braniti u prekidima, tu treba pokazati snagu, koncentraciju i želju da ne primiš gol iz prekida”.

Neki igrači u svojim klubovima imaju malu minutažu, poput Rebića i Rakitića.
“Drago mi je da je Rakitić ponovno s nama nakon što je izbivao sa zadnje dvije utakmice reprezentacije. S Rebićem ću razgovarati da vidim u kakvom je stanju. Neki reprezentativci manje igraju u svojim klubovima i nemaju kontinuitet. No, dosad to nikada nije bio problem, jer u reprezentaciji uvijek daju sve od sebe”, dodao je izbornik.

Kapetan Luka Modrić u subotu je u dresu Reala zabio prekrasan gol za pobjedu 4-2 protiv Granade.
“S Modrićem nikada nije bilo problema, bez obzira na minutažu koju ima u klubu. No, sigurno mu je gol donio dodatno samopouzdanje poslije povratka na teren nakon ozljede. A što se tiče medijskih nagađanja o tome hoće li Modrić igrati za reprezentaciju, to nisam želio komentirati jer znamo da bi Luka došao pješice igrati za nacionalnu momčad”, napomenuo je Dalić.

Vezane vijesti

Komentari