fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

ZLATKO DALIĆ ZA FIFU: “Razočarala me  Vlada  nebrižnim odnosom prema nogometu”
Nogomet

ZLATKO DALIĆ ZA FIFU: “Razočarala me Vlada nebrižnim odnosom prema nogometu” 

“Porazno je da Hrvatska nema kvalitetan stadion, a to je zemlja doporvaka svijeta.  Ništa nismo učinili nakon euforije  nastale na sjajnim rezultatima na svjetskoj smotri u Rusiji”!

 

Rekao j eto izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Nije se libio biti oštar i reći baš sve što misli:

“Frustriran sam s odnosom koji Vlada, državne i lokalne razine imaju prema nogometu, posebno kada je u pitanju infrastruktura. Zaista je zbunjujuće da finalisti Svjetskog prvenstva nemaju niti jedan odgovarajući stadion u Zagrebu, koji je glavni grad Hrvatske i na kojem igramo većinu naših utakmica. Naša nogometna infrastruktura općenito je vrlo loša i potpuno ispod razine koju naš nogomet zaslužuje. Naši navijači, naš tim, naši igrači, naši treneri – svi zaslužujemo više ulaganja u nogomet, jer će nam biti teško ići u korak s drugim zemljama koje puno ulažu”,.

Pričao je potom Dalić o pomlađivanju hrvatske nacionalne vrste:

“Volim ono što naši mladi igrači donose u momčad i drago mi je što će  Euro doživjeti s Lukom Modrićem, Ivanom Rakitićem, Ivanom Perišićem i drugima, jer njima budućnost ove reprezentacije pripada. Nikola Vlašić zabio je tri vrlo važna gola za nas tijekom kvalifikacija, dok je Josip Brekalo igrao u devet utakmica od deset u 2019. godini, što pokazuje povjerenje koje imamo u njega. Imamo nekoliko igrača koji će uskoro ući u najbolje godine karijere – poput Matea Kovačića, Brune Petkovića, Dominika Livakovića ili Tina Jedvaja koji su igrali veliku ulogu tijekom kvalifikacija. Njihova kvaliteta i stav govori da će Hrvatska i dalje biti u izvrsnim rukama čak i nakon što se neki naši stariji igrači poput Luke u nekom trenutku povuku iz reprezentacije”.

O skupini u kojoj je Hrvatska na Euru govorio je:

“Teška je to skupina, ali na velikim turnirima nema lakih skupina. Utakmica protiv Engleske bit će posebno veliki izazov. Imaju Englezi veliku prednost igranja kod kuće, ali i to će im donijeti dodatni pritisak, s čime se nije uvijek lako nositi. Uspjeli smo pobijediti Englesku na Wembleyju, 2007. godine, i nadam se da ćemo to uspjeti još jednom. Ali također razumijemo da to nije jedina utakmica u skupini – trebamo biti spremni za vrlo solidnu Češku, kao i za teškog trećeg protivnika, tko god to bio. Naš će cilj biti plasman u sljedeću rundu, a zatim pokušati ponovno prenijeti čari iz Rusije u nokaut fazu. Ja sam sretan da mogu opet na velikom natjecanju biti izbornik,. Vjerujte mi, uvjerenja sam da nema veće časti od vođenja reprezentacije svoje zemlje i na to ne možete platiti cijenu. Vjerujem da će uvijek biti drugih ponuda za posao, ali biti u tom položaju – pokušati još jednom donijeti nevjerojatnu sreću vašoj zemlji – neprocjenjivo je”!

Vezane vijesti

Komentari